L’Ajuntament se suma a la “Compra Pública Ètica”

L’Ajuntament se suma a la “Compra Pública Ètica”

L’objectiu d’aquesta iniciativa és fer de les compres municipals un acte de responsabilitat social tenint en compte criteris com els ambientals i socials

La regidora de Benestar Social, Teresa Maciá, i la de Responsabilitat Social, Esther Díez, han presentat la Jornada Formativa Compra Pública Ètica que tindrà lloc el pròxim 5 de febrer en el Centre de Congressos Ciutat d’Elx i que està dirigida al personal municipal relacionat amb els processos de compres.

En les jornades, impartides per David Comet, un dels majors experts en la matèria en l’àmbit estatal, està previst que participen fins a una vintena de càrrecs i personal funcionari dels Ajuntaments d’Elx i Crevillent.

“L’objectiu d’aquesta iniciativa és fer de les compres de l’Ajuntament un acte de responsabilitat social”, ha assenyalat Teresa Maciá, qui ha afegit que “es tracta de, a més de valorar les ofertes segons el preu i especificacions, tenir en compte altres criteris com els ambientals i socials amb la finalitat de contractar de la forma més respectuosa amb el medi ambient, promoure la inserció laboral, la igualtat de gènere i el comerç just amb els països empobrits”.

Per la seua banda, Esther Díez ha apuntat que “ens vam sumar a una nova manera de governar que volem introduir en les administracions amb la finalitat de garantir que les accions que realitzem tinguen un impacte positiu i això implica cuidar qüestions tan bàsiques com les compres”.

La regidora ha indicat que “des de l’àrea de Responsabilitat Social estem treballant amb la UMH en un projecte que ens servisca de guia per a implantar en l’Ajuntament. Tenim ja amb un manual de Compra Ètica i també una instrucció per a introduir clàusules de responsabilitat social en la contractació, cosa que regula la nova llei que entra en vigor al març”.

 

Compartir: