L’Ajuntament recolza amb 34.000 euros la participació d’empreses en Futurmoda i activitats d’AEC

L’Ajuntament recolza amb 34.000 euros la participació d’empreses en Futurmoda i activitats d’AEC

L’alcalde, Carlos González, i el president de l’Associació d’empreses de Components per al Calçat, Manuel Román, signen un conveni de col·laboració

L’Ajuntament d’Elx i l’Associació d’empreses de Components per al Calçat (AEC) han signat un conveni de col·laboració impulsat per la regidoria de Promoció Econòmica pel qual les firmes il·licitanes rebran una ajuda de 22.000 euros per a participar en la pròxima edició de Futurmoda, que se celebrarà en IFA els dies 14 i 15 de març, i de 12.000 euros per a accions d’innovació, promoció, formació i difusió que des d’AEC es desenvolupen al llarg d’enguany.

En la signatura del conveni han participat l’alcalde de la ciutat, Carlos González; el president d’AEC, Manuel Román; el director general d’AEC, Álvaro Sánchez; el regidor de Promoció Econòmica, Héctor Díez; i el secretari de l’Ajuntament d’Elx, Antonio Esquerre.

“Inscriuria la signatura d’aquest conveni dins de la política del Govern municipal de suport als diferents sectors productius. La signatura d’un conveni específic amb l’Associació Espanyola de Components del Calçat és de singular rellevància, ja que aquest sector és un dels més dinàmics i està contribuint de forma decisiva a la creació de riquesa i ocupació en el nostre municipi”, va indicar l’alcalde després de la signatura del conveni.

Carlos González també va destacar que “hem enfortit el suport a AEC mitjançant la signatura de dos convenis, que passen d’un import total de 24.000 a 34.000 euros, amb el que volem ajudar a les empreses il·licitanes al fet que exposen, objectiu fonamental d’aquesta col·laboració”.

Per la seua banda, Manuel Román, va agrair “l’ajuda que l’Ajuntament ens presta a tots els expositors de Futurmoda. Hui hem signat dos convenis, que són reflex del continu suport que l’Ajuntament ens ve donant”. Román va afegir que ja hi ha un problema de falta d’espai perquè “tenim una quantitat molt important d’expositors, podem parlar de més de 500 signatures, amb el que estem a un nivell d’una fira molt atractiva en l’àmbit internacional”.

500 signatures expositores

“Les xifres ho diuen tot. Estem a les portes de veure com Futurmoda es converteix en una fira realment internacional; les dades no són solament les 500 firmes expositores i els 12.000 metres quadrats d’exposició, sinó que podem dir que el 57% de les empreses expositores són nacionals i el 43% internacionals. És una dada molt important i reveladora de la situació de la fira quant a l’atractiu que resulta per als fabricants”, va assenyalar Álvaro Sánchez, director general d’AEC.

“El creixement ha passat, en només quatre edicions del 10% al 43%; això es deu al projecte que iniciem fa quatre edicions, nou i únic en l’àmbit mundial, que ha permés que la fira es consolide i es convertisca en un atractiu. Una altra dada important és que divendres, el sistema en línia de la fira ens llançava un increment del 30% de visitants que ja s’havien registrat en l’última edició i, a més, de 35 països, la qual cosa per a nosaltres era alguna cosa impensable”, va explicar el director general.

 

Compartir: