L’Ajuntament dóna tallers per a joves sobre el Pressupost Participatiu en els centres de secundària de la ciutat

L’Ajuntament dóna tallers per a joves sobre el Pressupost Participatiu en els centres de secundària de la ciutat

La iniciativa té com a objectiu fomentar la participació entre els més joves a través de xarrades dinàmiques i elements que motiven els estudiants a presentar les seues propostes

El regidor de Participació, Felip Sànchez, ha presentat els tallers sobre el Pressupost Participatiu que s’impartiran en els centres de secundària de la ciutat. Els tallers es diuen “El Pressupost Participatiu: una eina de participació juvenil” i segons ha explicat Sànchez, el projecte s’han presentat a tots els centres ja siguen públics, concertats com privats i són aquests els que trien si incorporar o no els tallers durant el curs.

“És important fomentar la participació en la gent jove i els pressupostos són una eina que afavoreixen això, per això oferirem xarrades dinàmiques als estudiants de més de 16 anys”, ha assenyalat Felip Sànchez, qui ha afegit que el passat any es van oferir 92 tallers i es va arribar a 2.542 alumnes.

Sànchez ha assenyalat que en aquest moment ja s’estan començant els tallers i s’estan duent a terme contacte amb els centres. Així mateix, els tallers consten de dues fases:

La primera de les fases és expositiva i es realitzarà entre els mesos d’abril i maig. “La fase de presentació de propostes és fins al 6 de maig i volem fomentar la participació dels joves”, ha explicat Sànchez, qui ha afegit que en la fitxa de presentació de les propostes es posa com a exemple elements juvenils (pistes de Skate Park, Parkour…), per a captar l’atenció dels joves.

La segona de les fases es desenvoluparà el pròxim curs acadèmic quan les propostes ja estiguen seleccionades amb l’objecte de realitzar reflexions sobre laquestes i buscar la motivació dels joves.

 

Compartir: