L’Ajuntament programa un concert per a reivindicar el paper de la dona en la música

L’Ajuntament programa un concert per a reivindicar el paper de la dona en la música

La cantautora Christina Rosenvinge serà cap d’un cartell format exclusivament per dones

El concert se celebrarà en La Rotonda del Parc Municipal el pròxim 9 de març i l’entrada serà gratuïta

 

La regidora de Comunicació, Esther Díez, la regidora de Cultura, Patrícia Macià, la regidora de Turisme, Mireia Mollà, i la regidora d’Igualtat, Teresa Maciá, han presentat aquest matí la primera edició del Femin Festival, un concert compost únicament per artistes femenines que se celebrarà el pròxim 9 de març, a partir de les 20.00 hores, en la Rotonda del Parc Municipal, amb motiu del Dia de la Dona.

La cantautora Christina Rosenvinge serà el cap de cartell d’aquest concert en femení en el qual també actuaran Las Bravas i Hakuna Tanaka.

Rosenvinge va començar la seua carrera musical en 1980 i, després de passar per grups com “Ella y Los Neumáticos” o “Mágia Blanca”, va aconseguir el seu major èxit a la fi dels 80 amb la formació “Álex i Christina“. Després de la dissolució de la banda, Christina Rosenvinge va començar la seua carrera en solitari en 1991 amb el seu primer disc, “Que me parta un rayo, compost per 10 cançons feministes i escrites des d’un punt de vista femení inèdit en el món del rock. Enguany ha editat “Un hombre rubio, un disc escrit des d’un jo masculí, ja que, segons assegura, per a parlar de feminisme és necessari pensar també en la masculinitat.

“L’objectiu és poder visibilitzar aquest concert exclusiu de dones perquè estan infravalorades en el món dels festivals. De fet, hi ha estudis que indiquen que solament el 15% dels artistes confirmats en els festivals més importants d’Espanya són dones”, ha explicat Esther Díez, qui ha afegit que aquest tipus d’activitats ja es realitzen en altres llocs d’Espanya i que té com a propòsit donar visibilitat a les dones en àmbits que no la tenen.

Patrícia Macià ha assenyalat que des de l’equip de govern s’està treballant per a fer visible el paper femení. “En l’apartat de Cultura, per exemple, hem aconseguit que en un 70% de les contractacions a artistes siguen femenines enfront d’un 30% masculines“, ha explicat la regidora de Cultura, qui ha afegit que la idea és consolidar el festival i que cada any es realitze.

La regidora de Turisme, Mireia Mollà, ha assenyalat que en el món de la música “estem infravalorades quan som les dones les que més música consumim. A més, aquest festival porta tres gèneres musicals com el Rock, Pop i Rap en el qual la dona no acaba de tenir el seu espai”. “Abans d’aquest concert, està el 8 de març on cal visibilitzar que sense les dones es para el món”, ha ressaltat Mireia Mollà.

La regidora d’Igualtat, Teresa Maciá, ha ressaltat la importància que té empoderar el paper femení i visibilitzar el treball que duu a terme la dona en els diferents àmbits.

Més espectacles

A més d’aquest festival, Elx compta amb altres espectacles que busquen homenatjar a la dona aquesta setmana. En el panorama musical, el dissabte se celebren els concerts de Lole Montoya en el Gran Teatre i de lírica en el Pla de Sant Josep. D’altra banda, les biblioteques de la ciutat celebren aquest dia durant tota la setmana amb lectures de contes clàssics actualitzats des d’una visió d’igualtat, amb la presentació de dos llibres d’autoria femenina i amb una actuació musical. Quant al teatre, el dia 8 es representa en el Gran Teatre l’obra Siete gritos en el mar i el dia 9 diverses obres en centres socials de la plaça de Barcelona, La Baia, Torrellano i Matola.

 

Compartir: