El Pressupost Participatiu procurarà que cada pedania d’Elx tinga una proposta a realitzar

El Pressupost Participatiu procurarà que cada pedania d’Elx tinga una proposta a realitzar

El regidor de Participació, Felip Sànchez, ha presentat en el Centre Cívic de Candalix les novetats per al Pressupost Participatiu d’enguany

El regidor de Participació, Felip Sánchez, ha presentat en el Centre Cívic de Candalix el Pressupost Participatiu per a 2018, una iniciativa que enguany porta com a novetat que en la mesura del possible es procurarà que cada pedania d’Elx compte amb almenys una proposta a realitzar.

“S’han realitzat una sèrie de canvis atenent al que la gent plantejava”, ha explicat el regidor de Participació durant la presentació del Pressupost Participatiu de 2018.

Entre els canvis que es plantegen està també el de revertir el procés d’elecció de les propostes per no sobrecarregar els tècnics municipals. “Abans havien d’analitzar 1600 propostes, ara nosaltres establirem un filtre, la ciutadania votarà les propostes i una vegada es tinguen les més votades, els tècnics les avaluaran exhaustivament”, ha explicat el regidor de Participació, qui ha afegit que d’aquesta forma el resultat obtingut serà de major qualitat.

El regidor de Participació ha informat que enguany es torna a comptar amb una partida d’un milió d’euros, encara que el seu propòsit és que para pròximes edicions la quantia augmente. Cada pedania tindrà un pressupost de 100.000 euros i cada barri de la ciutat, 150.000 euros.

“Des de la regidoria treballem per augmentar la participació de la ciutadania no solament amb el Pressupost Participatiu sinó també amb consultes sobre temes rellevants per als veïns d’Elx”, ha explicat Felip Sánchez.

El procés del Pressupost Participatiu començarà amb la presentació de les propostes, que podran realitzar-se de forma digital o presencialment. Una vegada finalitzat el termini, la regidoria de Participació farà una selecció atenent a uns determinats filtres per a després sotmetre a votació les propostes. Les més votades seran estudiades pels tècnics i finalment es publicaran i executaran les escollides.

A la presentació han acudit també els regidors d’Educació i Promoció Econòmica, Patrícia Macià i Héctor Díez, respectivament, així com diferents representants d’Associacions de Veïns i ciutadans del carrer.

 

Compartir: