L’Ajuntament destina 400.000 euros a ajudes a emprenedors i creació d’ocupació

L’Ajuntament destina 400.000 euros a ajudes a emprenedors i creació d’ocupació

Les ajudes a autònoms oscil·len dels 2.000 als 3.500 euros i es poden sol·licitar fins al pròxim 30 de setembre, sent les persones pertanyents als grups socials més vulnerables els que més diners perceben

El regidor de Promoció Econòmica, Héctor Díez, ha presentat les ajudes i els programes destinats a la creació d’ocupació i al suport als emprenedors de la ciutat. “Aquests programes estan consensuats amb els membres de la Junta de Govern Local, grups polítics que van donar suport al pressupost municipal i altres entitats socials”, ha explicat Díez.

L’Ajuntament destinarà un total de 400.000 euros per a aquests programes i ajudes. El primer d’ells és el denominat “Elx Emprén” que té com a objecte fomentar la creació de PIMES i ajudar els autònoms. Les empreses han d’estar constituïdes des de l’1 de gener de 2018 i el termini per a presentar la sol·licitud d’ajuda és fins al 30 de setembre. “La quantia de les ajudes és de 2.000 a 3.500 euros, sent els grups socials més vulnerables els que més diners perceben”, ha explicat Héctor Díez, qui ha afegit que aquests grups són de menys de 30 anys, majors de 40 anys, persones amb un 33% de discapacitat i dones, incloses les víctimes de violència de gènere.

D’altra banda, està el programa “Elx Empra” que té com a objectiu el contracte de persones. Així mateix, per a rebre l’ajuda s’ha de fer o bé un contracte a jornada completa temporal d’almenys 6 mesos, un contracte indefinit o fer el pas de temporal a indefinit. Les ajudes oscil·len entre els 2.000 i els 2.400 euros i també es valora la contractació a persones que pertanguen als grups socials més vulnerables.

El regidor d’Ocupació ha assenyalat que també es posaran en marxa els premis “Emprenedor del Mes”, que tenen una dotació econòmica de 2.500 euros (1.000 en efectiu i 1.500 en formació); i el certamen Business Market, que donen una ajuda de 3.000 euros als dos finalistes.

 

Compartir: