Els ciutadans poden presentar les seues propostes per al Pressupost Participatiu del 12 de març al 6 de maig

Els ciutadans poden presentar les seues propostes per al Pressupost Participatiu del 12 de març al 6 de maig

Entre les novetats d’aquesta edició destaca, segons ha informat el regidor de Participació, Felip Sànchez, que en la mesura del possible es durà a terme almenys una proposta per pedania

 

El regidor de Participació Ciutadana, Felip Sànchez, ha presentat el termini de presentació de propostes per al Pressupost Participatiu. Aquestes es podran efectuar de manera en línia i a través de les OMAC, del 12 de març al 6 maig. Cada ciutadà empadronat a Elx, major de 16 anys, podrà presentar un màxim de 5 propostes.

“A diferència d’altres anys, una vegada s’arrepleguen les propostes des de la regidoria de Participació establirem un filtre, es realitzarà la votació i els tècnics municipals valoraran les més votades”, ha explicat Feliç Sànchez.

Aquests filtres eliminaran aquelles propostes que dupliquen les línies d’actuació de l’Ajuntament, les que es referisquen al manteniment o compra de material, les que pretenguen eliminar alguna cosa que ja existeix, les que demanen mitjos informàtics, les que l’any passat no van ser viables o les que siguen mediambientalment insostenibles.

“Estimem que el termini de votació de les propostes s’efectuarà de mitjan setembre a mitjan octubre, cada ciutadà haurà de votar un mínim de tres propostes i cada vot val el mateix”, ha explicat Felip Sànchez, qui ha afegit que es podrà votar una altra zona diferent de la qual s’està empadronat, sempre que es justifique i aportació la documentació.

El regidor de Participació ha informat que enguany es torna a comptar amb una partida d’un milió d’euros, encara que el seu propòsit és que para pròximes edicions la quantia augmente. Cada pedania tindrà un pressupost de 100.000 euros i cada barri de la ciutat, 150.000 euros.

Felip Sànchez ha recalcat que les pedanies són una realitat social diferent del nucli urbà i per a ells el Pressupost Participatiu és una oportunitat. “Intentarem en la mesura del possible que en cada pedania es realitze almenys una proposta”, ha assenyalat Sànchez, qui ha animat a tots els ciutadans al fet que facen les seues propostes.

L’accés a la plataforma de presentació de propostes es troba en el següent enllaç.

 

Compartir: