Comunicat de vol de drons en terme municipal d’Elx

Comunicat de vol de drons en terme municipal d’Elx

Diumenge passat es va registrar la col·lisió d’un dron contra un avió a l’altura de la costa sense ocasionar danys o perjudici.

Les restriccions de vol a Elx, a causa de la presència d’un aeroport internacional, redueixen les potencials zones de vol recreatiu a una zona molt reduïda del terme.

 

El dia 8 d’abril al voltant de les 23.30 hores l’executiu de servei de l’aeroport d’Elx-Alacant va comunicar a la Sala d’Operacions la necessitat de controlar la presència de persones pilotant drons en la zona d’una platja propera.

Pel que sembla, minuts abans havia impactat un aparell no tripulat, conegut popularment com a dron, contra un avió comercial a l’altura de la línia de costa, sense danys o perjudicis destacables, però amb el potencial risc que suposa per a l’aviació civil.

A causa de la presència de l’aeroport internacional, existeix una important zona d’exclusió aèria que afecta els vols d’aquests aparells, especialment de caràcter recreatiu. Aquest CTR afecta tota la franja nord i centre del terme municipal, també s’ha d’afegir una altra zona d’exclusió de l’aeròdrom de Catral. Per tant, la zona de vol recreatiu quedaria reduïda a una zona molt concreta des de les proximitats de la vereda de les Sendres a l’altura de la Foia, que s’estendria cap al sud per la Marina fins a final de terme.

No obstant això, fins i tot en aquesta zona existeixen restriccions o autoritzacions addicionals en cas de sobrevolar paratges naturals protegits o voler obtenir imatges aèries. En aquest últim cas, en estar dins de la zona de restricció militar, s’exclourien de les zones de vol la part sud de la Marina fins a, aproximadament La Marina.

Tot això sense perjudici de les limitacions a la protecció de la intimitat de les persones o les limitacions de capacitació, vol visual, altura de vol, pes de l’aparell o activitat sobre edificacions. Molts d’aquests requisits i dades poden ser consultats en la web d’AESA (Agència Estatal de Seguretat Aèria) o proveïdors de serveis de navegació i informació aeronàutica com ENAIRE.

 

00 Elche

Mapa general d’exclusions a Elx

01 vuelo menos250 sin captación imagenes

Detall de zona permitida per a vol recreatiu

02 vuelo menos250 con captación imagenes.png

Detall de zona de exclusió de captació d’imatgess (àrea groga inferior)

03 vuelo menos250 espacios naturales protegidos

Paratjes naturals protegits segons ENAIRE
Compartir: