L’alcalde qualifica de “raquítica, insuficient i injusta” la inversió prevista per a la Comunitat Valenciana, per a la província i per al municipi

L’alcalde qualifica de “raquítica, insuficient i injusta” la inversió prevista per a la Comunitat Valenciana, per a la província i per al municipi

Carlos González: “Els pressupostos de Rajoy són un llast per al desenvolupament socioeconòmic d’Elx”

González considera lamentable que la inversió pública per a Elx es limite a 500.000 euros per a la Ronda Sud i dos milions d’euros per als accessos a l’aeroport Alacant-Elx, quantitats ridícules per a “dues infraestructures absolutament imprescindibles per al municipi

 

L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha qualificat de “raquítics, insuficients i manifestament injusts” l’esborrany de Pressupostos Generals de l’Estat presentat pel Govern d’Espanya en el que afecta Elx i la Comunitat Valenciana.

Segons el parer de l’alcalde “aquests pressupostos són un llast per al creixement soci econòmic d’un municipi com Elx que és un espai dinàmic en el qual els empresaris compleixen amb la seua part, en el qual l’administració autonòmica i la local compleixen amb la seua, però en la qual el Govern d’Espanya es converteix en un autèntic llast per al creixement perquè no posa les condicions per a millorar la competitivitat de les empreses. En aquests pressupostos Rajoy s’oblida del principal motor econòmic de la província d’Alacant que és Elx”.

“Els pressupostos castiguen durament a la Comunitat Valenciana, a la província d’Alacant i per tant a Elx, ja que el nivell d’inversió és clarament insuficient”, ha indicat l’alcalde qui ha afegit que “la mitjana nacional ronda els 217 euros per habitant i cau fins als 97 euros per habitant en la nostra província”.

Carlos González ha dit que és lamentable que la inversió pública per a Elx es limite a 500.000 euros per a la Ronda Sud i dos milions d’euros per als accessos a l’aeroport Alacant-Elx, quantitats ridícules per a “dues infraestructures absolutament imprescindibles per al municipi com anem reclamant des de fa molt temps”. Segons l’alcalde, aquestes quantitats són insuficients ni tan sols per a posar la primera pedra abans de final d’enguany.

Segons l’alcalde “el president Rajoy ha incomplit flagrantment els compromisos que va adquirir a Elx en l’acte de 50 aniversari de l’aeroport, en passat 2 de febrer. Els seus compromisos van ser pur fum i és preocupant per a la ciutat que no es pressuposte una anualitat completa per a la Ronda Sud i per als accessos a l’aeroport. També és molt preocupant que no es pressuposte ni un euro per a infraestructures ferroviàries malgrat la pluja de milions anunciada pel ministre de Foment. D’aquestes inversions, dues afectaven el nostre municipi, com a la millora de la línia de rodalia Alacant-Elx-Múrcia i la seua connexió amb l’estació de l’AVE i la connexió ferroviària amb l’aeroport”.

 

Compartir: