L’Ajuntament incorpora nou vehicles de neteja d’última generació per a millorar el servei

L’Ajuntament incorpora nou vehicles de neteja d’última generació per a millorar el servei

L’alcalde, Carlos González, presenta les noves màquines que permetran intensificar la neteja en barris i pedanies
A aquesta inversió de 700.000 euros se sumen 150 nous contenidors per al Camp d’Elx i la reparació de 350 més

L’alcalde, Carlos González, i el regidor de Neteja, Héctor Díez, han presentat la incorporació al servei municipal de neteja de nou nous vehicles dels quals cinc són totalment elèctrics i els altres 4 disposen de motors d’última generació que garanteixen baixes emissions de gasos i sonores.

Tal com ha explicat González, “presentem una sèrie de millores importants en matèria d’equips que s’incorporen al servei de neteja. Per a aquest equip de govern la neteja pública és una prioritat i per això hem treballat a adoptar decisions que han tingut el seu reflex en mesures organitzatives que han contribuït a millorar de forma notable el servei de neteja en la ciutat. En 2018, el servei de neteja és millor que el que vam heretar quan vam arribar al govern en 2015”.

L’alcalde ha assenyalat que la incorporació d’aquests equips culmina aquest procés de millora del servei de neteja i ha afegit que “aquesta actuació suposa una inversió de prop de 700.000 euros, dels quals uns 600.000 són aportació municipal i 90.000 millores oferides per l’empresa”.

Els nous equips que s’incorporen a barris i pedanies permetran intensificar la neteja en via pública. “Juntament amb aquetts nou vehicles nous cal destacar altres mesures com la incorporació de 150 contenidors nous i al mateix temps començarem la reparació de 350 contenidors metàl·lics situats fonamentalment en pedanies. Una altra millora és l’adquisició de 2.500 amortidors que ens serviran per a anar reparant contenidors que presenten deficiències”, ha assenyalat el primer regidor.

Els nous equips de neteja a vapor es destinaran a l’arruixada de zones dotades de paviment porós ennegrit pel pas del temps, com granit i marbre, en el centre, eixos comercials, places de les pedanies o passeig marítim d’Arenals.

Tant l’agranadora de 4 m³ com els tres vehicles auxiliars estan dotats de perxes per a l’arruixada que combinen l’ús d’aigua amb aire a pressió que proporciona un estalvi dels consums.

En general, la grandària xicoteta/mitjà dels nou nous vehicles permet que puguen accedir sense problemes a qualsevol carrer o plaça d’Elx.

 

Compartir: