L’Ajuntament inicia els tràmits per a implantar el “Cohousing” en la ciutat

L’Ajuntament inicia els tràmits per a implantar el “Cohousing” en la ciutat

L’habitatge col·laboratiu pretén agrupar a persones en diferents etapes de maduresa, però que compartisquen els mateixos valors, en una mateixa comunitat perquè realitzen activitats de forma conjunta

 

El regidor d’Urbanisme, José Manuel Sánchez, juntament amb el gerent de PIMESA, Antonio Martínez, han presentat un estudi pel qual pretenen que Elx s’unisca al mapa del Cohousing, una iniciativa que valora un model d’habitatge col·laboratiu entre persones en diferents etapes de maduresa, perquè realitzen activitats en conjunt.

“El nostre país ha vingut travessant unes circumstàncies bastants negatives produïdes per la bambolla immobiliària, una recessió econòmica que s’ha materialitzat en els anys següents amb un notable increment de la desocupació i falta de liquiditat de les famílies. La qual cosa ha fet que hi haja un estoc d’habitatges disponible en el mercat i que també s’exigisca controls més exigents per a la dotació de préstecs a les famílies”, ha explicat el regidor d’Urbanisme.

José Manuel Sáchez, ha assenyalat que des de PIMESA, el passat 27 de novembre, es va analitzar la situació dels solars que són propietat seua i que era convenient construir en funció dels objectius plantejats a Elx 2030. “Cal enfocar-ho a les noves necessitats socials. En aquest sentit, una vegada vistes les tendències que arriben de, sobretot, països del nord d’Europa, que des de fa 30 anys van començar a implantar el Cohousing“, ha explicat Sánchez.

Així mateix, el passat 19 d’abril, va tenir lloc una signatura entre PIMESA i l’Associació Sèniors Vida Sostenible per a dur a terme un estudi en el qual es determine la demanda real que existeix a Elx sobre aquest tipus d’habitatges col·laboratius.

“És una labor que partirà de la demanda. Les persones es podran agrupar en funció dels seus valors. Pot haver-hi una comunitat de cessió d’ús o de lloguer, és a dir, diverses solucions segons les necessitats”, ha assenyalat Prudencio López, coordinador de l’Associació Sèniors Vida Sostenible.

Antonio Martínez, gerent de PIMESA, ha destacat que s’han d’atendre les noves necessitats, que determinaran la tipologia l’edificació. Així mateix, aquestes edificacions es volen dur a terme en el barri de Sant Antoni i en els pròxims mesos ja estaran disponibles les primeres dades de l’estudi.

 

Compartir: