L’Ajuntament planta cara a l’economia submergida

L’Ajuntament planta cara a l’economia submergida

L’alcalde presenta un pla per a fomentar l’autoocupació i al mateix temps impulsar la cultura de la responsabilitat social contra el frau fiscal
Carlos González anuncia la “Declaració d’Elx contra l’Economia Submergida” en la qual es reflecteix les repercussions negatives que l’economia submergida té tant per als treballadors com per als empresaris

 

L’alcalde d’Elx, Carlos González, i el regidor de Promoció Econòmica, Héctor Díez, han informat dels acords aconseguits per part de la Taula de Treball contra l’Economia Submergida. Es tracta d’actuacions que tenen per objectiu abordar la lluita contra l’economia submergida des d’una “perspectiva positiva”.

“En la sessió abordem fonamentalment dos assumptes. D’una banda, abordem el pla de foment de la cultura emprenedora directament relacionat amb els objectius de treball de la Taula contra l’Economia Submergida i que té una doble finalitat com és impulsar la cultura de l’autoocupació i al mateix temps impulsar la cultura de la responsabilitat social com a mitjà de lluita contra l’economia submergida”, ha explicat l’alcalde qui ha afegit que el pla és fonamentalment formatiu i està dirigit a estudiants de tercer i quart de l’ESO, estudiants de Batxillerat i estudiants de Cicles Formatius.

Tal com ha assenyalat González, “la idea final és estimular la cultura de l’emprenedoria, afavorir la cultura de l’autoocupació i al mateix temps complementar aquesta idea amb la cultura de la responsabilitat social, accentuant l’aspecte de la responsabilitat fiscal”.

D’altra banda, en la taula es va aprovar per unanimitat la “Declaració d’Elx contra l’Economia Submergida” en la qual es reflecteix les repercussions negatives que l’economia submergida té tant per als treballadors com per als empresaris. Fa referència a la pèrdua de drets socials presents i futurs dels treballadors. S’aborda també la pèrdua de recursos econòmics per a les administracions com a conseqüència d’aquest tipus de pràctiques. I d’altra banda, es posa en relleu les conseqüències negatives per als empresaris des del punt de vista de la competència deslleial.

Aquesta declaració arreplega diversos acords, els principals són:
1. Mostrar el nostre ferm i contundent rebuig a la pràctica de l’economia submergida per les seues nefastes conseqüències laborals, socials i econòmiques, amb unes clares repercussions negatives en el benestar i la qualitat de vida de la ciutadania.
2. Requerir al Govern d’Espanya i a la Generalitat Valenciana perquè intensifiquen les mesures de lluita contra l’economia submergida i el frau fiscal.
3. Potenciar la coordinació entre les diferents administracions a tots els nivells, a través d’un Conveni de Col·laboració on es contemple una combinació de mesures, amb la pretensió de conéixer els grans focus d’economia submergida i compartir informació rellevant sobre aquest tema.
4. Dissenyar una estratègia de comunicació per a informar, sensibilitzar i conscienciar els treballadors, empresaris i ciutadania en general, sobre les greus i devastadores conseqüències que l’economia submergida té per al mercat de treball, per al nostre sistema, tant impositiu com a redistributiu i de pensions; crear un ambient econòmic i social, i una opinió ciutadana favorable, que incite a l’aflorament de l’economia irregular per a la seua integració en l’economia normalitzada.

D’altra banda, l’alcalde ha indicat que es va presentar als integrants de la taula una campanya de sensibilització que gira entorn d’un anunci publicitari que està vinculat a l’objectiu de la responsabilitat fiscal i de la lluita contra l’economia submergida.

Tal com ha indicat Héctor Díez, encara que el vídeo és l’element central de la campanya, anirà acompanyat d’accions com a cartelleria per a posteriors d’autobusos o tascons per a les ràdios. “El vídeo tracta de reflectir les conseqüències de l’economia submergida i les repercussions que té aquest frau social i fiscal, les conseqüències afecten als serveis públics que els ciutadans rebem”, ha indicat el regidor.

Declaració d’Elx contra l’economia submergida

Compartir: