L’Ajuntament presenta els Premis Literaris Ciutat d’Elx 2018

L’Ajuntament presenta els Premis Literaris Ciutat d’Elx 2018

Aquest certamen d’escriptura en valencià té l’objectiu de difondre la cultura del nostre territori

 

La regidora de Cultura, Patrícia Macià, ha anunciat en l’Ajuntament d’Elx la convocatòria de 2018 dels premis literaris Ciutat d’Elx el termini de presentació d’aquesta acaba el 22 de juny. Aquest certamen, amb uns trenta anys de trajectòria, compta amb un premi de 4.000 euros en la modalitat de poesia i 6.000 euros en la modalitat de narrativa i la publicació de les obres per l’Editorial Bromera.

Macià, Gonçal Pampló de l’editorial Bromera, i Assutzena Sangüesa de Promoció Lingüística, han presentat l’edició d’enguany dels premis literaris de poesia i narrativa Ciutat d’Elx. Aquest certamen té l’objectiu d'”apostar per la promoció de la llengua i la cultura i mai haurien de desaparéixer” com ja va succeir durant uns anys. La regidora ha anunciat l’augment important de la dotació econòmica d’aquest certamen que ascendeix a 4.000 euros per al premi de poesia i 6.000 euros per al premi de narrativa.

Pamplò, per la seua banda, ha expressat la seua gratitud a la regidoria per treballar en sintonia i col·laboració per a difondre la cultura del nostre territori i ha fet una “cridada a la participació de la gent jove i de les dones, ja que són grups que solen tenir baixa representació i que són veus que no s’han de silenciar”. Pampló ha destacat la importància de l’increment de les dotacions d’enguany i la importància que les obres guanyadores siguen publicades en les col·leccions de “Bromera Poesia” i “L’Eclèctica”, respectivament. Així mateix, ha assenyalat la llarga trajectòria de més de 30 anys de l’editorial i els importants autors que han sigut traduïts i publicats per ella.

Les bases del certamen, que es podran consultar en els pròxims dies en l’àrea de cultura de la web de l’Ajuntament d’Elx, estan obertes a persones majors d’edat que presenten les seues obres inèdites en valencià en la regidoria de Cultura fins a les 14.00 hores del 22 de juny. Les obres han de tenir una extensió d’entre 500 i 1.500 versos en la modalitat de poesia i d’entre 150 i 200 pàgines en la modalitat de narrativa.

Compartir: