L’Ajuntament triplica el pressupost per a manteniment i millora de col·legis i escoles infantils

L’Ajuntament triplica el pressupost per a manteniment i millora de col·legis i escoles infantils

La regidora d’Educació, Patrícia Macià, i el regidor de Manteniment, Héctor Díez, visiten el col·legi San Fernando, un dels dotze centres en els quals s’ha actuat aprofitant les vacances

La inversió prevista per al present exercici ronda el milió d’euros

 

La regidora d’Educació, Patrícia Macià, i el regidor de Manteniment, Héctor Díez, han visitat el col·legi San Fernando, un dels dotze centres del municipi en els quals l’Ajuntament ha dut a terme obres de millora aprofitant l’aturada vacacional.

“Hem aprofitat l’aturada de Setmana Santa per a intensificar els treballs de manteniment i millora dels centres escolars”, ha assenyalat Héctor Díez, qui ha afegit que “hem visitat el col·legi San Fernando on hem aprofitat per a eliminar totes les zones de terra en el pati d’Infantil, pavimentant-les i creant una zona de superfície blana perquè els xiquets puguen fer gimnàstica. A més, s’ha actuat substituint els anteriors escocells per uns altres més segurs”.

Per la seua banda, Macià ha indicat que “aquest tipus d’actuacions de manteniment de col·legis són molt demandades tant per les direccions dels centres com pels pares i mares. Sempre pensem en les grans obres, però aquestes actuacions fan que millore la qualitat de l’educació. És un assumpte prioritari per a nosaltres”.

El regidor de Manteniment ha assenyalat que aquestes actuacions s’han realitzat en prop d’una dotzena de centres de la ciutat i les seues pedanies. És el cas del fet deformigonar de zones de terra en el pati i l’obertura d’una porta per a vehicles en el col·legi Miguel Hernández; el de pintar de la pista esportiva i la reparació de l’escala en el col·legi El Pla; l’obertura d’una porta per a vehicles en el pati, en l’escola infantil Don Crispín; la reparació del paviment en la cuina del col·legi Mariano Benlliure; la col·locació de suports per a lavabos, en acer inoxidable, en el col·legi Luis Cernuda; la pintura en la tanca exterior en el col·legi Ausias March; la pintura a l’interior en el col·legi de la Marina i la pintura de l’interior en l’escola infantil Rosa Fernández.

“Tots aquests treballs vénen a sumar-se a les nombroses actuacions que es realitzaran durant 2018, un exercici en el qual aquest equip de govern ha pressupostat mig milió d’euros, un 30% més que l’any anterior i tres vegades més del que va pressupostar el PP en el seu últim any de govern”, ha apuntat Díez qui ha afegit que “això és la prova que per a aquest equip de govern les actuacions de millora dels centres educatius i l’educació pública són una prioritat”.

El responsable de Manteniment ha indicat que aquestes actuacions es seguiran fent al llarg del present exercici. Més de 100.000 euros per a pintures en les aules, jocs infantils, arranjament de pistes esportives i creació de zones d’ombra.

Obres de reforma del paviment asfàltic de les pistes esportives a causa de l’estat de deterioració dels col·legis:

 

✓ CEIP La Marina
✓ CEIP La Galia
✓ CEIP Els Garrofers
✓ CEIP El Toscar
✓ CEIP Miguel Hernández
✓ CEIP Baix Vinalopó

• Obres de reforma dels lavabos dels col.legis públics:

✓ CEIP El Palmeral
✓ CEIP Sant Antoni de La Foia
✓ CEIP Menéndez Pelayo

• Instalació de jocs infantils per a exterior de les Escoles Infantils Municipals:

✓ EEII Don Julio
✓ EEII Don Honorio
✓ EEII Don Crispín
✓ EEII Els Xiquets

• Construcció de pèrgoles per a ombra en los patis de col.legis públics i  escoles infantils:

✓ CEIP Princesa de Asturias
✓ CEIP Clara Campoamor
✓ CEIP Valverde
✓ CEIP Jaume I
✓ CEIP San Fernando
✓ CEIP Candalix
✓ EEII Rosa Fernández

• Rehabilitació dels pilars del menjador del CEIP Rodolfo Samper de l’Altet.

• Sustitució parcial de la xarxa d’aigüa potable de la EEII Rosa Fernández.

Compartir: