El Gran Teatre rep a Natalia Sánchez i Fernando Guillén Cuervo amb l’obra ‘Oleanna’ de David Mamet

El Gran Teatre rep a Natalia Sánchez i Fernando Guillén Cuervo amb l’obra ‘Oleanna’ de David Mamet

Una obra que provoca desassossec i incertesa en aquest món on necessitem identificar clarament qui és el dolent i qui és el bo

A més, comiat del cicle literari La dignitat de la Paraula, els concerts de Jorge Drexler en el Gran Teatre i Vanessa Teba a La Llotja, la representació de Tor mundo pa’l teatro en L’Escorxador, filmoteca, cinema i actuacions infantils i exposicions a Elx Cultura en aquesta primera setmana de maig.

La ciutat il·licitana estrena el mes de maig amb una setmana d’esdeveniments culturals molt diversos. Entre ells, destaca la programació del Gran Teatre amb tres esdeveniments de literatura, música i teatre. En primer lloc, el dijous, tenim l’última cita d’aquesta edició de La Dignitat de la Paraula amb la presentació dels quaderns de poesia Lunara Plaquette de Frutos del Tiempo amb Any Campello, Manuela Maciá, Pedro Serrano i Carlos Javier Cebrián en un esdeveniment d’entrada lliure, a les 20.00 hores. A més, el divendres, el teatre acull el concert de la gira de presentació del nou disc Salvavidas de hielo de Jorge Drexler, que torna als escenaris per a portar el seu exquisit i deliciós beuratge sonor amb entrades des de 25 euros que estan quasi esgotades. La sala tanca la setmana amb la representació d’Oleanna de David Mamet amb Fernando Guillén Cuervo i Natalia Sánchez, una obra que provoca desassossec i incertesa en aquest món on necessitem identificar clarament qui és el dolent i qui el bo i si no arribem mai a descobrir-ho realment és perquè tots som aquella estudiant i tots som aquell professor. Les entrades, des de 18 euros, es poden adquirir en les taquilles del teatre i en Instanticket.

Les arts escèniques continuen en L’Escorxador amb la representació de Tor mundo pa’l teatro de la companyia Taitantos. En aquesta obra, la vida dels còmics i còmiques en els anys 30 era més bé complicada; problemes amb els actors i les actrius, problemes amb els decorats, problemes amb el públic… tot eren problemes, però de manera enginyosa s’anaven resolent, a voltes, de forma insospitada. Les entrades de 5 euros es poden adquirir en el Gran Teatre, Instanticket i en L’Escorxador abans de l’esdeveniment. A més, el centre cultural presenta el Festival Diversa aquesta setmana.

Pel que fa a la música, la programació continua en la sala cultural La Llotja amb el concert de flamenc de la granadina Vanessa Teba dissabte, a les 20.30 h. L’artista, que ha compartit moments de cant amb artistes de la talla de José MeneseMárquez el Zapatero, Curro Piñana o José Carpio Mijita, arriba a Elx i les entrades, de 9 euros, estan disponibles en Instanticket, Gran Teatre i en la sala abans del concert. A més, a La Llotja hi haurà un concert de coral concertat amb centres educatius divendres.

D’altra banda, els cinemes Odeon d’Elx projecten, des del dimecres fins al diumenge, la pel·lícula anglesa Tres anuncios en las afueras que narra com una dona de 50 anys, la filla adolescent de la qual ha sigut violada i assassinada, decideix iniciar pel seu compte una guerra contra la policia del seu poble, i contracta unes tanques publicitàries en què denuncia la situació i assenyala el cap de policia com a responsable principal de la passivitat policial. Les funcions són a les 17.30, 20:00 i 22.30 h cada dia, la primera funció del dijous serà la sessió baby i les dues segones funcions d’aquest dia en versió original subtitulada al castellà. A més, les sales projecten dissabte i diumenge, a les 17.30 i 20.00 h, la pel·lícula infantil Coco, en què Miguel és un jove amb el somni de convertir-se en llegenda de la música malgrat la prohibició de la seua família. La seua passió li portarà a endinsar-se en la “Terra dels Morts” per a conéixer el seu vertader llegat familiar.

La programació per al públic familiar d’aquesta setmana compta amb l’actuació d’animació de carrer i titelles de Birlibirloque, divendres, a les 18.00 h, en el parc Francesc Cantó de Carrús, i dissabte, en el jardí Isabel Allende del Pla, a les 12.00 h i en La Glorieta amb motiu dels Dissabtes Divertits a les 18.00 h. Aquestes actuacions són d’entrada gratuïta.

Quant a les exposicions d’entrada gratuïta, fins al divendres, es pot visitar la mostra de pintura “Abstracció geomètrica i figuració subjectiva” d’Eduardo Martínez Cano, en L’Antiga Llotja Medieval de la plaça de Baix, de dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 hores i de 15.00 a 18.00 i de 10.00 a 14.00 hores, els diumenges i festius. En aquest mateix horari es troba la “VI Exposició de Bonsai Ciutat d’Elx” en el claustre de les Clarisses de la plaça de la Mercé, des del 28 d’abril fins a l’1 de maig. En L’Escorxador, de dimarts a divendres, de 17.00 a 20.30 hores, dissabtes de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.30 hores i de 10.00 a 14.00 hores els diumenges i festius, es poden visitar “Meraki“, fins al diumenge 6 de maig. I en la sala d’exposicions del MAHE, fins a l’1 de juliol, de dilluns a dissabte, de 10.00 a 18.00 i de 10.00 a 15.00 hores els diumenges i festius “Prehistòria i còmic”.

Compartir: