El jazz de Lucy Lummis en el Gran Teatre i el Rock de Josele Santiago en l’Escorxador

El jazz de Lucy Lummis en el Gran Teatre i el Rock de Josele Santiago en l’Escorxador

Josele Santiago ve a Elx per a portar-nos Transilvania, el seu cinqué àlbum en solitari, un disc que preserva l’essència de l’autor

 

Manolo García, Josema Yuste, Lucy Lummis i Josele Santiago actuen aquest cap de setmana a Elx. A més, Abril en Dansa, cinema, boleros, humor, música i teatre infantil, tallers i exposicions.

Aquest cap de setmana el Gran Teatre té una programació molt variada i completa amb teatre, música i dansa. En primer lloc, la representació, divendres, a les 21.00 h, de l’obra Taxi amb Josema Yuste, per a la qual amb prou faenes queden entrades. Dissabte, a les 20.30 h i amb entrades des de 19,50 euros, el Gran Teatre rep a la cantant de jazz Lucy Lummis. Lummis amb la seua òpera primera que recopila alguns dels millors temes del gènere apareguts en grans musicals i aterra a Elx acompanyada de la formidable orquestra Big Band de Barcelona, dirigida per l’il·licità Antonio Peral. Junts ens porten temes com When You’re in Love, On the Street Where You Live, The Boy Next Door o What a Difference a Day Makes/Cuando vuelva a tu lado, tema en el qual Lucy Lummis barreja el castellà i l’anglés, arreplegant així les seues arrels espanyoles i britàniques. El teatre tanca la seua programació d’aquest mes diumenge, a les 19.00 h i amb entrades des de 8 euros, se celebra la gala de clausura d’Abril en Dansa. Els tres espectacles tenen a la venda les seues entrades en les taquilles del teatre i en Instanticket.

A més, la ciutat d’Elx rep aquesta setmana en l’Auditori de la Rotonda del Parc Municipal al cantant Manolo García,  dissabte, a les 22.00 h. Aquest concert va esgotar les entrades de venda anticipada al cap de pocs dies de posar-les a la venda. L’últim 5% d’entrades reservades per a taquilla ixen a la venda el mateix dissabte, a les 10.00 h, en les taquilles del Gran Teatre. Després de la seua reeixida gira “Todo es ahora” del passat any, Manolo García torna de nou als escenaris. Ho fa amb un nou disc d’estudi, el seté disc de García en solitari després de la dissolució de l’Últim de la Fila.

La música continua en l’Escorxador, que compta amb el concert del madrileny Josele Santiago, dissabte, a les 21.00 h, per a portar-nos Transilvania, el seu cinqué àlbum en solitari, un disc que preserva l’essència de l’autor, encara que ofereix una perspectiva diferent sobre la seua música, renovada i tonificant. Un disc de rock, en qualsevol cas. Les entrades de 15 euros es poden adquirir en el Gran Teatre, Instanticket i en l’Escorxador abans del concert. A més, per a commemorar el Dia Internacional de la Dansa,  diumenge es representa, amb entrada gratuïta amb invitació, Doble ele de la companyia Over&Out a les 20.00 h. Aquest espectacle és un homenatge a totes les víctimes de la violència de gènere, a totes les dones que durant segles i segles d’opressió han lluitat i segueixen lluitant per mantenir-se lliures.

D’altra banda, els cinemes Odeon d’Elx projecten des de dimecres fins a diumenge la pel·lícula francesa El jove Karl Marx, que explica com coneix a Friedrich Engels, qui va proporcionar l’última peça del puzle a la visió del món del jove Marx. Junts, entre censures, repressió policial, revoltes i conflictes polítics, van liderar el moviment obrer durant el seu desenvolupament cap a l’era moderna. Les passades són a les 17.30, 20.00 i 22.30 hores, cada dia. A més, les sales projecten  dissabte i diumenge, a les 17.30 i 20.00 h, la pel·lícula infantil Ferdinand, on Ferdinand és un vedell molt tranquil que prefereix asseure’s sota un arbre a fer olor les flors que saltar, esbufegar i envestir-se amb altres bous. A mesura que va creixent i fent-se fort, el seu temperament no canvia i segueix sent un bou mans. Un dia, uns homes van cercant al bou més gran, ràpid i brau… i Ferdinand és triat equivocadament per a les corregudes de bous de Madrid.

Seguint amb la programació per al públic familiar, l’actuació musical gratuïta de Gatetemón,  dissabte, a les 12.00 h, en Torrellano, el Mag Josemari, dissabte, a les 18.00 h, en els Dissabtes Divertits de la Glorieta i amb els tallers de l’Escorxador “Amb el meu papà, amb la meua mamà” que es realitzen dissabte i diumenge al matí i que estaran dedicats a la fabricació de tòtems per a la Foguera de Sant Joan. Aquests tallers requereixen la inscripció prèvia en l’e-mail arteparaelche@gmail.com. També per al públic més jove hi haurà dues representacions de titelles, dissabte, en la Tramoia, a les 17.30 i 18.30 h, de l’obra Huellas. L’obra ens acosta a una realitat que ens embolica però que, tal vegada, mai ens hem plantejat: l’origen de la relació entre l’home i el seu millor amic, el gos.

Seguint amb els  esdeveniments que es duen a terme en la ciutat aquest cap de setmana són les actuacions d’entrada gratuïta dels barris i pedanies. Aquest divendres, en el centre social de Carrús Victoria Kent, a les 18.00 h, l’homenatge als boleros de Manuel Ramos i Oriana Quintero i  dissabte, en el centre social de la Vallverda a les 20.00 h, tindrem al còmic Sando.

Quant a les exposicions d’entrada gratuïta, fins a diumenge es pot visitar “Espanyols en Bram” en l’Ordre Tercera Franciscana, de dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 hores i de 15.00 a 18.00 i de 10.00 a 14.00 hores els diumenges i festius. En aquest mateix horari es troben la mostra de pintura “Abstracció geomètrica i figuració subjectiva” d’Eduardo Martínez Cano que estarà fins al 22 de juny i la “VI Exposició de Bonsai Ciutat d’Elx” en el claustre de les Clarisses de la plaça de la Mercé, des del 28 d’abril fins a l’1 de maig. En l’Escorxador, de dimarts a divendres, de 17.00 a 20.30 hores, dissabtes de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.30 hores i de 10.00 a 14.00 hores, els diumenges i festius, es poden visitar “Urbanites”, fins al 29 d’abril, i “Meraki“, fins al 6 de maig. I en la sala d’exposicions del MAHE, fins a l’1 de juliol, de dilluns a dissabte, de 10.00 a 18.00 i de 10.00 a 15.00 hores, els diumenges i festius “Prehistòria i còmic”.

 

Compartir: