Elx adquireix quatre nous autobusos, dos d’aquests híbrids, per a l’ampliació de la línia K

Elx adquireix quatre nous autobusos, dos d’aquests híbrids, per a l’ampliació de la línia K

La inversió és d’1.140.000 euros i els nous vehicles estaran disponibles el primer trimestre de 2019

 

La regidora de Mobilitat Urbana, Esther Díez, ha anunciat que s’adquiriran quatre nous autobusos per al servei de bus urbà amb els quals ampliar la flota actual i millorar la qualitat general del servei. D’aquests quatre vehicles, dos tindran caràcter híbrid i dos seran EURO VI, iguals que els que s’han incorporat recentment, segons Díez.

“Aquesta adquisició de vehicles ens permetrà l’ampliació de la línia K per a convertir-la en una línia circular completa en dos sentits. En incorporar quatre nous vehicles a la línia, aquesta pot ampliar el seu recorregut mantenint la freqüència de pas. D’aquesta manera, passarem a tenir una línia que una els barris de l’est amb els de l’oest i facilite mitjançant una connexió directa els milers de desplaçaments diaris que es donen entre totes aquestes zones del nucli urbà”, ha assenyalat Esther Díez.

Així mateix, en el seu sentit interior, la nova línia circular mantindrà el seu traçat actual en la zona nord a través de l’hospital del Vinalopó, centre comercial l’Aljub, l’avinguda de la Llibertat i avinguda de la Universitat fins a l’Hospital General i en la nova part sud discorrerà a través Teulada, Mariano Soler Olmos, Pere Joan Perpinyà, avinguda Ramón Pastor, Tonico Sansano Mora per a connectar de nou amb l’Hospital del Vinalopó.

Amb aquesta ampliació, el traçat interior de la línia passarà a tenir 13.465 metres, una freqüència d’11 minuts i un total de 5 autobusos.
Per la seua banda, la línia exterior farà en paral·lel aquest recorregut per President Adolfo Suárez, Pere Joan Perpinyà, Eduardo Ferrández García, Mariano Soler Olmos i Avet fins a l’Hospital General, per a continuar amb el traçat actual per la zona nord a través de l’avinguda de la Universitat i avinguda de la Llibertat i l’Aljub fins a l’Hospital del Vinalopó.

Amb aquesta ampliació, el traçat exterior de la línia passarà a tenir 13.006 metres, una freqüència d’11 minuts i disposarà de 5 autobusos.

“La creació d’aquestes línies circulars ens permet donar per conclosa la primera fase de millora del transport amb autobús urbà a la qual ens vam comprometre en 2016 després de l’estudi periòdic del servei”, ha assenyalat la regidora de Mobilitat Urbana.

Esther Díez ha explicat que en 2017 es va posar en marxa “la connexió amb bus de l’entorn comercial de Carrefour i que vam fer una primera prolongació de la línia K fins a l’Hospital General. A més, al setembre d’enguany està previst el reforç de la línia L amb un nou bus que s’està fabricant en aquests moments. A aquestes accions, se suma ara aquesta nova ampliació i tancament definitiu de la línia circular”.

La línia K, a més, segons les dades, és la que va experimentar una pujada més important en 2017 i que ja compta amb 1.701.771 passatgers, 180.000 més que en 2016.

En segon terme, la compra dels quatre nous vehicles a la qual es procedirà ara, permet començar a introduir autobusos d’emissions zero en el centre de la ciutat, d’acord amb l’estratègia d’aconseguir un centre urbà amb una menor contaminació ambiental. Els dos nous vehicles híbrids que s’adquireixen passaran a formar part de les línies que recorren el centre urbà.

“Els vehicles que està previst comprar són parametritzable, de manera que en aquestes vies del centre de la ciutat efectuaran el seu recorregut en manera completament elèctrica, sense emissions contaminants i amb un soroll mínim”, ha assenyalat Esther Díez, qui ha afegit que cal tenir en compte que “no s’han comprat els quatre nous autobusos híbrids perquè el grau de desenvolupament d’aquesta tecnologia encara no està completa i exigeix moltes parades de manteniment dels vehicles, la substitució dels quals només pot estar garantida amb vehicles de motor tèrmic. Però per descomptat són el primer pas d’una substitució progressiva de la flota per vehicles d’emissions zero”.

Està previst que els vehicles que ara s’adquiriran estiguen disponibles en el primer trimestre de 2019 i, per tant, serà llavors quan entre en funcionament l’ampliació de la línia K i la incorporació d’autobusos híbrids a les línies que discorren pel centre de la ciutat. La inversió prevista és d’1.140.000 euros.

 

Línia K1-K2

Compartir: