Elx es converteix en seu valenciana del Dia Internacional del Gos pigall

Elx es converteix en seu valenciana del Dia Internacional del Gos pigall

L’Associació d’Usuaris de Gos Pigall de la Comunitat Valenciana ha escollit la ciutat perquè siga la seu valenciana d’aquest acte perquè “Elx és una ciutat sense barreres”

L’alcalde, Carlos González, juntament amb la regidora de Benestar Social, Teresa Maciá, i el regidor d’Obertures, Carlos Sánchez, van acompanyar al centenar de persones que van participar en el Dia Internacional del Gos pigall.

L’alcalde, en el seu discurs, va fer esment a la Llei, que “reconeix i garanteix a tota persona amb discapacitat visual, auditiva, locomotriu o de qualsevol altra índole, total o parcial, que tinga necessitat o siga recomanable l’ús de gos d’assistència, el dret a l’accés, deambulació i permanència juntament amb aquest, a tots els llocs, allotjaments, establiments, locals, altres espais d’ús públic i transports públics o d’ús públic, d’acord amb el que estableixen els articles següents”.
L’Associació d’Usuaris de Gossos Pigall de la Comunitat Valenciana, al comandament del seu president, Vicente Galiana, van escollir la ciutat perquè siga la seu valenciana d’aquest acte, segons va explicar perquè “Elx és una ciutat sense barreres i l’Ajuntament no ha fet més que posar facilitats perquè l’esdeveniment es puga realitzar”.

Així mateix, els participants van realitzar un trajecte a peu des de l’Estació de Renfe Elx Parc fins a la plaça de Baix, passant pel Passeig de l’Estació o Traspalau.

Una vegada van arribar a la plaça de Baix, es va efectuar la lectura del manifest on es va reivindicar el paper del gos pigall i es va donar una sèrie de recomanacions a la ciutadania perquè les tinguen en compte en cas de veure un usuari d’aquest tipus de gos.

Una vegada acabat l’acte, es va fer lliurament d’un obsequi tant a l’alcalde com a la regidora de Benestar Social, en agraïment a la disposició que van tenir perquè Elx poguera ser seu del Dia Internacional del Gos pigall.

Compartir: