Front comú per a exigir al Ministeri de Foment que complisca amb el Pla de Rodalies de la Comunitat

Front comú per a exigir al Ministeri de Foment que complisca amb el Pla de Rodalies de la Comunitat

El regidor d’Urbanisme, José Manuel Sánchez, reclama que el Govern d’Espanya complisca amb les seues promeses i destine els diners necessaris para a dur a terme a Elx la connexió amb l’aeroport, la connexió de la línia de rodalia amb l’estació d’Alta velocitat Dama d’Elx i les millores necessàries per a la seua modernització

El regidor d’Urbanisme, José Manuel Sánchez, ha assistit aquest matí a València a una reunió amb el Director Gral. d’Obres públiques de la Generalitat amb la finalitat d’exigir al Ministeri de Foment que complisca amb el Pla de Rodalies Ferroviàries de la Comunitat Valenciana.

En aquest acte han estat presents un total de 155 alcaldes i regidors de municipis de tota la Comunitat que han fet front comú per a reclamar a Foment que complisca amb les seues obligacions per a avançar l’esmentat Pla de Rodalies.

Tal com ha recordat Sánchez, “els pressupostos generals de l’Estat en 2017 solament arreplegaven per a aquest pla 16 milions d’euros i en els de 2018 només 50 milions quan havien d’arreplegar una mitjana de 175 milions durant 9 anys. Per això exigim al ministre que convoque amb urgència la Comissió de Seguiment”.

El responsable d’Urbanisme ha afegit que “hem acordat traslladar al Govern d’Espanya les conclusions que s’han posat sobre la taula en aquesta trobada. Així, exigirem a Foment, via esmenes, que s’afigen 133 milions d’euros més en els pressupostos generals d’enguany per al Pla de rodalia, és a dir, en total es destinarien a aquest pla 188 milions”.

Segons José Manuel Sánchez això permetria dur a terme a Elx la connexió amb l’aeroport, la connexió de la línia de rodalia amb l’estació d’Alta velocitat Dama d’Elx i les millores necessàries per a la seua modernització.

 

Compartir: