La regidora de Benestar Social presenta la campanya per a enviar un contenidor d’aliments al Poble Sirià

La regidora de Benestar Social presenta la campanya per a enviar un contenidor d’aliments al Poble Sirià

L’enviament d’aliments com a sucre, pasta, arròs, cigrons, oli, llet en pols, llandes de conserva de peix i calçat còmode és urgent

 

La regidora de Benestar Social ha presentat la campanya de l’Associació d’Ajuda a Refugiats Sirians en la qual s’enviarà als refugiats un contenidor amb aliments. L’enviament d’aquest contenidor d’ajuda humanitària urgent naix d’una crida rebuda a l’inici de l’any on sol·licitaven la solidaritat amb els civils que queden atrapats dins de Síria i solament sobreviuen gràcies a l’ajuda humanitària internacional.

Aquest contenidor eixirà directament des d’Elx fins a València i allí embarcarà fins al port de Mersin (ciutat portuària de Turquia), després via terrestre arribarà fins al punt fronterer amb Síria, Van Alhawa, allí ho recepcionarà l’ONG Síria SHAM ALJAIR, ho traslladarà als seus magatzems i començarà el repartiment el més ràpid possible per la comarca d’Ildib.

Segons dades d’Unicef, en aquesta comarca sobreviuen al voltant d’un milió de xiquets i xiquetes desplaçats de ciutats que han rebut una gran ofensiva militar i han quedat devastades, com Guta Oriental, Afrin, Damasc, Aleppo, etc. La comarca d’Ildib no queda exempta de bombardejos, però de moment, la majoria de l’ajuda humanitària rebuda segueix sent distribuïda pels voluntaris del seu contrapart allí.

És summament urgent l’enviament d’aliments com sucre, pasta, arròs, cigrons, oli, llet en pols, llandes de conserva de peix, així com calçat còmode. Des de l’eixida del contenidor de la ciutat fins al repartiment en destinació poden transcórrer de tres a quatre setmanes, així que al més prompte possible han d’omplir-ho i fer-ho arribar.

L’associació agraeix a la regidoria de Benestar Social la seua gestió per a la cessió del local en col·laboració amb PIMESA i, sobretot, agraeix a l’Ajuntament d’Elx el suport prestat a la seua plataforma. Aquest local és “vital” per a la Plataforma, encara que haja sigut cedit en precari, ja que, si no, no haguera sigut possible començar aquest projecte d’enviament d’un contenidor a Síria, ni molts altres que es segueixen desenvolupant ara amb molta més facilitat i fluïdesa.

El pròxim 14 d’abril instal·laran una taula informativa en el nou Mercat Central d’Elx, de 9 a 14 hores, on també faran recollida d’aliments, qui ho desitge pot acostar-se i portar productes dels requerits (arròs, farina, sucre, cigrons, etc).

 

Compartir: