Les ajudes al copagament beneficiaran a més de 10.000 aturats a Elx

Les ajudes al copagament beneficiaran a més de 10.000 aturats a Elx

Carlos González: “Les ajudes al copagament, de les quals es beneficiaran més de 10.000 aturats a Elx, evidencien que aquest Consell està al costat dels més desprotegits”

L’alcalde diu que “estem davant d’un pas més del govern autonòmic cap a la recuperació dels drets socials perduts amb els governs del PP”

 

L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha dit que l’anunci del Consell de destinar 10 milions d’euros per a ajudes al copagament de medicaments “evidencien que aquest Consell no deixa a ningú al marge i que està al costat dels sectors més desprotegits de la ciutat”.

Segons l’alcalde, més de 10.350 il·licitans -persones que perceben menys de 18.000 euros per prestació de desocupació o que ja l’hagen esgotat- es beneficiaran de la gratuïtat dels medicaments, cosa que repercutirà en el fet que es reduïsca el nombre de malalts que abandonen els seus tractaments farmacològics.

“Estem davant d’un pas més del nou govern autonòmic cap a la recuperació dels drets socials perduts amb els governs del PP”, ha assenyalat l’alcalde, que ha afegit que, a partir del pròxim 1 de maig, el 90% dels aturats deixaran d’abonar, com fins ara, el pagament del 40% dels fàrmacs.

L’alcalde assegura que “estem davant d’un exemple més de les polítiques progressistes d’un govern progressista que té com a prioritat les persones i que contribueix a eliminar les desigualtats socials a les quals ens ha portat el PP en els últims anys”.

González explica que aquests 10.350 il·licitans se sumen als 40.000 pensionistes que ja es van veure alliberats del copagament el 2016.

“Aquest govern pretén garantir la protecció en matèria de salut als col·lectius de la societat més vulnerables i que més dificultats tenen per a fer front al pagament dels seus tractaments. Anem cap a un nou model sanitari basat en els principis d’universalitat, gratuïtat en l’atenció, qualitat i equitat”, ha apuntat.

Compartir: