Les ajudes al pagament de l’IBI arribaran a moltes més famílies en 2018

Les ajudes al pagament de l’IBI arribaran a moltes més famílies en 2018

-La regidora d’Hisenda, Ana Arabid, anuncia que es flexibilitzen els requisits per a accedir a aquestes subvencions de les quals en 2017 es van beneficiar 2.500 famílies.
-S’unifica l’import de l’ajuda que ascendirà per a tots a 150 euros; s’elimina el límit del valor cadastral, cosa per la qual totes les famílies amb rendes baixes podran sol·licitar l’ajuda i s’eleva un 20% el límit de renda per a poder acollir-se a aquesta ajuda.

La regidora d’Hisenda, Ana Arabid, ha presentat aquest matí les bases per a sol·licitar les ajudes al pagament de l’IBI de 2018. Unes bases que permetran que aquestes ajudes, creades per l’equip de govern l’any 2016, arriben a moltes més famílies il·licitanes.

El termini s’obri divendres que ve 20 d’abril i es perllongarà fins al 20 de juny. Les sol·licituds es podran presentar en qualsevol oficina de l’OMAC.

“Es tracta d’una iniciativa que va posar en marxa aquest equip de govern en 2016 i de la qual es van beneficiar 1.366 persones “ha explicat Arabid qui ha afegit que “l’any 2017 es van flexibilitzar els requisits, es va augmentar el límit del valor cadastral de l’habitatge i es van introduir novetats que van possibilitar que persones dependents i víctimes de violència de gènere pogueren acollir-se també a les ajudes, van ser 2.500 famílies les beneficiades”.

La regidora ha indicat que de cara a les ajudes d’enguany 2018 “s’introdueixen novetats amb l’objectiu de poder ampliar el nombre de famílies amb pocs recursos que es puguen veure beneficiades. Així, fruit també de les converses mantingudes amb l’equip de Ciutadans s’introdueixen les següents novetats: S’unifica l’import de l’ajuda que ascendirà per a tots els beneficiaris a 150 euros; s’elimina el límit del valor cadastral, cosa per la qual totes les famílies amb rendes baixes podran sol·licitar l’ajuda i s’eleva un 20% el límit de renda per a poder acollir-se a aquesta ajuda”.

Amb aquestes mesures l’equip de govern pretén millorar les bases per a poder ampliar l’àmbit d’aplicació d’aquestes ajudes i que siguen un instrument eficaç per a pal·liar les dificultats que molts il·licitans tenen per a poder fer front al rebut de l’IBI. Enguany es dediquen 600.000 euros del pressupost municipal a aquesta partida.

 

Compartir: