Mobilitat Urbana inicia el servei de la línia d’Elx Taxi fins a Altabix, Jubalcoi i Buenos Aires

Mobilitat Urbana inicia el servei de la línia d’Elx Taxi fins a Altabix, Jubalcoi i Buenos Aires

La línia número nou del servei d’Elx Taxi té com a origen l’intercanviador situat al carrer Doctor Caro i discorre per diferents punts del nucli urbà

L’edil de Mobilitat Urbana, Esther Díez, ha anunciat que ‘el 30 d’abril, entra en servei la nova línia d’Elx Taxi que connecta el nucli urbà amb part de les pedanies d’Altabix i Jubalcoi i la urbanització Buenos Aires, de manera que per primera vegada aquests nuclis passen a estar dotats d’un servei de transport públic’.

Díez ha explicat que ‘es tracta de la línia número nou del servei d’Elx Taxi, l’itinerari del qual té com a origen el intercanviadorsituat al carrer Doctor Caro, discorre per diferents punts del nucli urbà, com l’estació d’Elx-Parc, l’estació d’autobusos o el centre de salut d’Altabix i continua pel camí de La Cantera, el camí de Benavent i el Camí de l’Olmet fins a Buenos Aires’.

Els horaris del servei de dilluns a divendres, amb origen des d’Elx, són els següents: 9-11-13-14.30-15.30-18-20.30; els dissabtes 9-13-17 i 20 i els diumenges 12 i 18 hores. Les eixides des de Buenos Aires tenen lloc 20 minuts més tard i en cas dels dies laborables compten amb una primera eixida a les 7.20 hores.

La regidora de Mobilitat ha recordat que ‘el servei d’Elx-Taxi és un sistema de transport a demanda que es presta mitjançant conveni amb l’Associació de Taxistes d’Elx i a través de l’empresa municipal PIMESA. Per a poder utilitzar-lo cal donar-se d’alta en el sistema i requereix una reserva prèvia del taxi a través de la web o via telefònica. El preu del trajecte és de 2 euros, que es redueixen a 1,5 euros en cas de comptar amb un abonament’.

Tota la informació sobre altes, recorregut i horaris es pot consultar en la web www.elchetaxi.es, en el telèfon 966658001 o en les mateixes oficines de PIMESA situades en el carrer Diagonal del Palau, 7.

En aquest sentit, Esther Díez ha assenyalat que ‘tant l’itinerari com els horaris han sigut proposats pels mateixos veïns i ja s’ha celebrat una reunió explicativa per a donar a conéixer les característiques del servei, que era molt demandat entre els residents d’aquestes pedanies’.

‘El servei d’Elx-Taxi complementa al servei de bus a pedanies en aquelles zones més disseminades i amb menor població, on resulta més operatiu comptar amb un transport que només funcione sota demanda de l’usuari o usuària’, ha destacat l’edil que ha afegit, ‘estem davant una nova ampliació del servei de transport públic, dins de l’estratègia d’aquest govern municipal per la mobilitat sostenible i per fer el nostre municipi Capital Verda Europea l’any 2030’.

Compartir: