Xiquets d’Elx i de Senegal ofereixen la seua visió dels drets de la infància en una mostra de dibuixos impulsada per l’ONG il·licitana Toubabs Team

Xiquets d’Elx i de Senegal ofereixen la seua visió dels drets de la infància en una mostra de dibuixos impulsada per l’ONG il·licitana Toubabs Team

L’exposició “Project: Art Sam Sam”, inaugurada ahir en l’Àmbit Cultural d’El Corte Inglés amb la presència de l’alcalde, estarà oberta fins al 8 demaig

L’ONG ha impulsat la construcció d’un centre de salut en Sam Sam i arreplega fons per a comprar pintura repel·lent del mosquit de la malària

 

L’Àmbit Cultural d’El Corte Inglés acull, fins al 8 de maig, l’exposició “Project: Art Sam Sam“, una mostra de dibuixos realitzats per xiquets del Senegal i d’Elx per a mostrar la mirada de la infància del món desenvolupat i del tercer món.

L’exposició va ser inaugurada amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Carlos González, de la regidora de Benestar Social, Teresa Maciá, i de diversos membres de la Corporació Municipal, entre altres personalitats. La periodista Mayte Vilaseca, membre de l’ONG, va ser l’encarregada de presentar l’acte, en el qual quatre alumnes del Newtom College, Sofia, Laura, Lucía i Raquel, van comentar l’experiència.

Aquest projecte està impulsat per l’ONG il·licitana Toubabs Team (http://toubabsteam.org/), que ha promogut mitjançant subscripció popular (crowdfunding) la construcció d’un centre de salut en el barri de Sam Sam, de la ciutat senegalesa de Pikine, una de les més poblades del país, situada a pocs quilòmetres de Dakar.

Al desembre de l’any passat, prop d’un centenar de xiquets i xiquetes del barri Sam Sam van dibuixar amb colors animals salvatges, paisatges, pilotes… i aquest mes, alumnes del centre educatiu Newton College d’Elx van plasmar en paper la seua particular interpretació dels drets de la infància.

L’artista il·licità José Luis Mora Rozalén, comissari de l’exposició, al costat de l’ONG Toubabs Team, han treballat amb aquests dos grups de xiquets i arrepleguen ara les seues obres en aquesta singular exposició que reuneix mirades d’Europa i Àfrica sobre els Drets Humans i de la infància. Un aprenentatge social per a uns i una esperança de millorar la seua vida per a uns altres. Dos mons separats per milers de quilòmetres que s’acosten a través dels llapis de colors. Els dibuixos realitzats pels xiquets serviran per a decorar parets grises del barri de Sam Sam.

Toubabs Team es va crear fa dos anys a Elx i està presidida per Cristina Andana. Compta amb una trentena de socis i entre altres objectius estan ara la compra de pintura per a lluitar contra la malària i un projecte d’atenció a persones discapacitades.

L’alcalde va destacar que “contribuir a millorar la qualitat de vida en una població que té tantes manques i necessitats dóna tot el sentit del món a la tasca solidària de l’ONG Toubabs Team“.

“Crec que el projecte en el qual esteu ficats ara, pintar el barri amb una pintura especial, té una dimensió sanitària doncs contribueix a evitar la malària, però també té una altra social, que és fer el barri més agradable per a tots els que allí viuen”, va expressar Carlos González.

Les alumnes del Newton College van assenyalar que “en aquest mural intentem transmetre i expressar coses que ens agraden i, al mateix temps, representar la connexió i el respecte intercultural entre xiquets i xiquetes d’Elx i de Sam Sam. El que nosaltres hem fet ha sigut pintar tots els dibuixos que ens van agradar perquè els xiquets de Sam Sam el puguen veure en el seu moment a dia”.

Per la seua banda, el comissari de la mostra va indicar que “el mural exposat és com mirar al cel, cada vegada descobreixes constel·lacions noves. Això és el principi, seguirem treballant per a pintar el barri de Sam Sam i per a aconseguir aquesta pintura repel·lent del mosquit de la malària”.

Compartir: