Segona jornada de les Rutes Lila

Segona jornada de les Rutes Lila

L’objectiu principal és visibilitzar i rememorar els noms de les dones que han destacat per la seua professió o la seua fer en el nostre país i donen nom a carrers d’Elx

 

El matí del 25 d’abril, va tenir lloc la segona jornada de les Rutes Lila, en aquest cas per la Zona de Carrús-Est. Aquestes rutes són una nova mirada a través dels passos de les dones de la llista de carrers il·licitans i que el seu objectiu principal és visibilitzar i rememorar els noms de les dones il·licitanes i altres dones, que han destacat per la seua professió o la seua fer en el nostre país i donen nom a carrers d’Elx en diferents barris. Dones que han destacat en els processos de desenvolupament social, econòmic i cultural i polític de les ciutats.

El punt d’eixida es va produir a les 10.00 hores, des del Centre Social Victòria Kent ( c/ José Javaloyes Orts, 80), i va finalitzar en el Parc Fernández Ordóñez, amb el següent recorregut:
Jardí de Pilar Miró
IES Monserrat Roig
Jardí Victoria Kent
Carrer Mare Teresa de Calcuta
Carrer Victoria Kent
Carrer Clara Campoamor

Al voltant de 170 persones, dones i homes, han participat en tot el recorregut. L’alumnat dels Centres Educatius Lope de Vega i Montserrat Roig van ser els encarregats d’explicar a la resta de participants les biografies de les dones que donen nom a carrers, jardins i espais del recorregut de la ruta, amb parades en cadascuna d’aquestes.

A més, les persones participants van tenir l’ocasió de visitar l’exposició realitzada en l’IES Montserrat Roig, sobre les Dones en la Història, destacant lògicament les dones de la Ruta.

La valoració realitzada per les persones participants ha sigut molt positiva, sobretot, per la convivència intergeneracional de persones adultes i menors que enriqueix el desenvolupament de la Ruta.

Des de Casa de Dona, creiem que l’objectiu marcat en l’inici d’aquesta activitat, s’està complint. S’està donant visibilitat a la història de les dones que donen nom als nostres carrers i a més s’està aprofitant per a treballar l’important paper que les dones han tingut i tenen en la història amb l’alumnat.

Les pròximes Rutes Lila tindran lloc el 9 de maig, la Ruta Pla-Centre, eixirà a les 10.00 h des de la plaça Salvador Allende, finalitzant en la replaçeta, i la Ruta Altabix-*Trabalon eixirà a les 15.30 hores, des de la rotonda davant del Centre d’Atenció Salut Mental (enfront del Barri Sant Antoni), acabant en l’IES Victoria Kent.

 

Compartir: