Unitat Canina guanya Campionat Nacional de Gossos Detectors de Substàncies

Unitat Canina guanya Campionat Nacional de Gossos Detectors de Substàncies

Kenya i el  seu guia Antonio, pertanyents al Cos il·licità van competir amb 15 gossos d’alt nivell de diferents unitats canines.
Aquest campionat nacional s’ha celebrat a Vila-real, aconseguint el binomi il·licità la màxima en els dos escenaris de cerca.

El 27 d’abril els membres de la Unitat Canina d’aquesta Policia Local van disputar el Campionat Nacional de Gossos Detectors de Substàncies celebrat a Vila-real.

La prova, organitzada per la UCAN de la  Policia Local, dins de la Trobada d’Unitats Canines Policials, va reunir a 15 gossos d’alt nivell seleccionats entre les diferents unitats pertanyents a Policia Nacional, Guàrdia Civil, Policia Militar i altres policies locals de Madrid, Catalunya i Comunitat Valenciana. El binomi compost pel magnífic guia Antonio Pacheco i Kenya va aconseguir la màxima puntuació en els dos escenaris de cerca proposats per l’organització. Els participants havien de localitzar diferents substàncies estupefaents (haixix, cocaïna, marihuana i heroïna) amagats entre cotxes i motocicletes. Els nostres representants van completar la cerca en primer lloc amb un cronometratge molt destacat, seguits de Wolf (Móstoles) i Dana (Albal).

Kenya és un Pastor Belga Malinois, nascuda en 2012, i de tots els gossos de la plantilla és la més xicoteta en grandària, però la primera a finalitzar el seu ensinistrament. Igual que Greco i Abril, els seus companys d’unitat, viu a casa amb la seua guia, de la família de la qual forma part. Les sensacions abans de partir cap a la ciutat castellonenca eren optimistes en l’equip il·licità, ja que el talent demostrat per Kenya en el dia a dia és extraordinari, combina el seu treball de camp amb les exhibicions que acosten el seu treball a l’alumnat d’infantil i primària d’Elx.

Aquesta trobada posa en relleu l’excel·lent nivell de tots els participants, que exerceixen una estupenda labor en els seus respectius municipis.

Compartir: