Acte de descobriment de placa commemorativa del 45 aniversari de la incorporació de la dona

Acte de descobriment de placa commemorativa del 45 aniversari de la incorporació de la dona

A l’acte ha assistit el regidor de Seguretat, el Sr. José Pérez, el comissari de Policia Nacional a Elx, així com diversos regidors dels diferents partits polítics.
Les companyes en actiu han abrigallat en l’acte a les primeres dones policia de la plantilla, les primeres de la Comunitat Valenciana al seu moment.

El dia 31 de maig a les 10.30 ha tingut lloc l’acte de descobriment de la placa commemorativa, instal·lada en la recepció de la Prefectura de la Policia Local, amb motiu del 45 aniversari de la incorporació de la dona al Cos. A aquesta ha assistit el regidor de l’àrea de Seguretat, Sr. José Pérez, que al costat del Comissari Principal Cap, César Zaragoza, han dedicat unes paraules a les primeres dones policia de la plantilla i que han estat abrigallades en el dia d’avui per les seues companyes en actiu.

Zaragoza ha destacat la importància de “l’especial sensibilitat en el tracte que les dones han aportat a la labor policial a la nostra ciutat” durant aquestes dècades, ha advertit que les plantilles més equilibrades quant a sexe resulten ser les més eficients en els estudis realitzats. També s’ha reconegut l’esforç de l’Oficial Tenza per reunir a les protagonistes aquest homenatge en el seu 45 aniversari i la promoció dels actes de reconeixement.

Ha tancat el torn de paraula l’Oficial Francisca Ballester, ja jubilada i partix aquest primer grup, que va animar a les seues companyes a seguir lluitant per aconseguir una igualtat total, especialment referent a la maternitat i la conciliació familiar.

Compartir: