Arriba a l’Escorxador Atávicas, produïda per Elx Cultura

Arriba a l’Escorxador Atávicas, produïda per Elx Cultura

Agenda Elx Cultura 28 de maig-3 de juny:

Una obra que intenta indagar en qui som a través d’una mirada a les “dones ancestrals” de les quals descendim

Aquesta setmana Elx Cultura porta l’obra de teatre i dansa Atávicas a l’Escorxador, la comèdia Tercer piso, escalera 3 i el concert de Rozalen al Gran Teatre; filmoteca i cinema infantil als Odèon, exposicions, teatre infantil, música i lletres per tota la ciutat.

Aquesta setmana, al Centre Cultural l’Escorxador, es representa l’obra de teatre i dansa Atávicas de Marisela Romero. L’obra, produïda per la Regidoria de Cultura d’Elx i la Casa de la Dóna, es podrà veure el divendres i el dissabte a les 21 hores a la sala Espai Escènic amb entrades de 6 euros que es poden adquirir en Instanticket, al Gran Teatre i a l’Escorxador abans de l’esdeveniment. Es tracta d’una aposta per la cultura local creada per dones per a parlar de dones. Una obra que, mitjançant la conjunció de llenguatges escènics, intenta indagar en qui som a través d’una mirada a les “dones ancestrals” de les quals descendim. Aquesta producció manté el compromís de l’Escorxador per la igualtat en la cultura.

Quant a la programació del Gran Teatre, el dissabte, a les 20.30 h, es representa la comèdia Tercer piso, escalera 3. En l’obra, Andrea i Damián, per fi, estrenen el seu nou pis en el centre de Barcelona després de diversos anys de relació. La seua il·lusió i les seues ganes de gaudir de la seua, acabada d’estrenar, llar es veuran de sobte alterades per l’arribada d’Edgar, un amic de Damián al que no veu des de fa més de deu anys. Després d’instal·lar-se a casa temporalment, la parella comença a descobrir un nou estil de vida, molt més obert i fora del convencional, que acabarà per atrapar-los i conduir-los a una situació sense escapatòria possible. Les entrades, des de 10 euros, es poden comprar en les taquilles del teatre i en Instanticket. També al Gran Teatre tindrà lloc, el diumenge a les 20 h, el concert de la cantant Rozalen. La venda anticipada per a aquest esdeveniment es troba esgotada, el diumenge, a les 10 del matí, eixiran a la venda, en aquest teatre, el 5 % de les entrades reservades a taquilla.

Per part seua, els cinemes Odèon projecten la pel·lícula C’est la vie de dimecres a diumenge en l’horari habitual del cinema (17.30, 20 h i 22.30 h). El film tindrà una projecció especial per a acudir amb els bebés, el dijous a les 17.30 h, i dues en versió original subtitulada al castellà, el dijous a les 20 i 22.30 h. Unes bodes de luxe en un castell francés del segle XVIII se’ls va de les mans als seus responsables. La pel·lícula narra els secrets de les bodes des de la perspectiva del personal de servei d’àpats, el fotògraf i el DJ. A més, per al públic familiar, el dissabte i el diumenge, a les 17.30 i 20 h, es projecta Jumanji. Quatre adolescents són absorbits per un videojoc, en el qual es converteixen en avatars de personatges arquetípics. Allí viuran múltiples aventures, al mateix temps que busquen com eixir-ne per a tornar al seu món

La programació cultural d’Elx també compta amb una gran quantitat i varietat d’esdeveniments gratuïts per a tots els públics i gustos. En primer lloc, els amants de les lletres podran gaudir de quatre esdeveniments al llarg d’aquesta setmana. Per al públic infantil, el dimarts, a les 18.30 h, “Contes amb Música” en la Biblioteca Gloria Fuertes, i el dissabte, a les 12 h, “Buscarem un conte” en la Biblioteca Central. Per al públic adult, hi haurà dues presentacions de llibres, el dijous, a les 19.30 h, Gato y Amo de Miguel Ángel Agulló en la Biblioteca Central, i el divendres, a les 20 h, en Les Clarisses, Pasado propio, de David Matuska Olzín. La programació gratuïta s’estén amb altres dos esdeveniments en el barri del cor de Jesús el divendres. A les 18 h, en el Passeig del Rector Ginés Román, l’obra de teatre La mirada del viento, per al públic infantil, i en l’Església, a les 20.30 h, el concert de la coral Amics Cantors.

Quant a les exposicions d’entrada gratuïta, fins al 16 de setembre, en la sala d’exposicions temporals del MACE, podem trobar la mostra “Pola íntima”. I fins al 30 de juny, la mostra “40 Aniversari d’AICE” en l’Antiga Llotja Medieval de la plaça de Baix. Aquestes exposicions es podran visitar de dimarts a dissabte de 10.00 a 14.00 hores i de 15.00 a 18.00 i de 10.00 a 14.00 hores els diumenges i festius. Quant a la sala d’exposicions temporals del MAHE, fins a l’1 de juliol, de dilluns a dissabte de 10.00 a 18.00 i de 10.00 a 15.00 hores els diumenges i festius, podem visitar “Prehistòria i còmic”

 

Compartir: