Detingut després de fugir conduint temeràriament i simular tindre una arma de foc

Detingut després de fugir conduint temeràriament i simular tindre una arma de foc

En la fugida amb el turisme va manifestar un clar menyspreu per la integritat física de la resta d’usuaris, circulant a gran velocitat en direcció contrària i amb maniobres evasives de risc.
En veure’s obligat a detindre el vehicle va simular tindre una arma de foc i va emprendre la carrera a peu pels patis interiors del barri dels Palmerars.

El dia 7 de maig al voltant de les 21.50 h l’UTE (Unitat Territorial) de la zona d’Altabix es va creuar en l’avinguda d’Alacant amb un turisme que en arribar a la seua altura va patinar. Davant aquesta possible deficiència tècnica la patrulla li va demanar que es detinguera a l’altura de carrer Oriola per a realitzar les comprovacions oportunes, va fer intenció d’obeir la indicació per a tot seguit accelerar i emprendre la fugida.

En aquest moment, l’UTE de la Policia Local va iniciar la persecució del turisme i va donar avís a la resta de patrulles per ràdio. Des d’aquest punt va accedir al carrer Banyeres en direcció contrària, s’hagué de pujar a la vorera per a evitar el trànsit en la via, en aquesta maniobra va rebentar una de les rodes. Malgrat això i a la incorporació d’unitats de la Policia Nacional que van intentar tallar-li el pas, el conductor va efectuar, amb notable risc, una maniobra evasiva amb la qual va evadir el tall. Després d’això va arribar al barri de Sant Antoni i va continuar amb rutes contra sentit de la marxa, on diversos vianants van haver d’apartar-se per a evitar atropellaments. Amb la incorporació de més patrulles tots dos Cossos i davant l’interés de no agreujar la situació es va anar estrenyent el cércol, va veure que la seua única eixida possible era cap al barri dels Palmerars, va passar semàfors en roig i va obligar a vianants i conductors a fer-se a un costat fins a accedir al carrer Morera. En aquest punt, després d’agafar el carrer Taronger, el vehicle no va poder avançar més i es va detindre al final d’aquesta.

No obstant això, l’actitud del perseguit, lluny de relaxar-se, va incrementar la tensió en simular que tenia una arma de foc i encanonava els agents que anaven darrere d’ ell. L’ implicat va aprofitar que les patrulles iniciaven el cordó de seguretat per a evitar l’accés de persones als voltants i va emprendre la fugida a peu pels patis interiors del barri. Perseguit pels agents, aquest es va parapetar després d’una columna, va ser advertit clarament que deposara la seua actitud i tirara qualsevol arma. Malgrat això, l’individu va insistir en l’actitud amenaçadora de la possessió d’una possible pistola, per la qual cosa, aprofitant que estaven a cel obert i no hi havia persones en la via pública ni en les finestres dels edificis propers, es van realitzar dos trets d’advertiment i de nou se li va comminar a entregar-se.

Això va donar lloc a una nova persecució a la carrera per l’interior dels edificis, uns minuts després es van donar compte d’ell, abans d’intentar l’eixida a la via per una finestra, i després d’una forta resistència a la detenció i intent d’agressió als agents actuants.

El detingut, de 26 anys i domiciliat a la Vila Joiosa, junt amb els objectes intervinguts a l’interior del vehicle, van ser traslladats a dependències policials per a instruir diligències i, si fóra procedent, investigar la seua relació en altres fets amb els quals interpretar l’actitud i accions.

 

Compartir: