Detingut per delicte contra la intimitat per mofar-se d’un agent a través de xarxes socials

Detingut per delicte contra la intimitat per mofar-se d’un agent a través de xarxes socials
  • El presumpte autor dels fets va emetre un vídeo en viu mitjançant Instagram entre els seus contactes utilitzant termes despectius amb intenció de mofar-se del denunciant.
  • L’emisió va ser detectada per Policia Local durant la monitorització d’activitat policialment interesant en xarxes socials.

El dia 3 d’abril es va detectar l’emissió d’un vídeo en viu a través de la plataforma Instagram en la qual es va gravar a un agent de Policia Local en la sala d’espera d’un centre sanitari. L’agent citat expressament a revisió, alié a l’enregistrament, va ser objecte de burla, mitjançant l’ús de termes despectius i argot clarament ofensiu, a milers de potencials seguidors.

Els agents van contactar amb l’ofés per a informar-lo del fet i d’alguna possible connexió amb el seu treball, no existia cap situació prèvia que motivara aquella situació. Després de finalitzar la consulta a la qual havia sigut citat va procedir a presentar denúncia formal i els agents de la UMA (Urbanitat i Medi ambient) van realitzar les tasques d’identificació, rastreig i filiació real de l’usuari, i hi van adjuntar els tres vídeos i la fotografia publicades fins al moment.

Estos datos fueron trasladados al Grupo I de Investigación de la Brigada Local de Policía Judicial en Elche, quienes finalizaron la investigación pertinente y citaron al implicado para finalizar las diligencias. El detenido prestó declaración y fue puesto en libertad el mismo día 18 de mayo, siendo informada la autoridad judicial sobre la comisión de un posible delito contra la intimidad.

Aquestes dades van ser traslladades al Grup I d’Investigació de la Brigada Local de Policia Judicial a Elx, els quals van finalitzar la investigació pertinent i van citar l’implicat per a finalitzar les diligències. El detingut va prestar declaració i va ser posat en llibertat el 18 de maig, l’autoritat judicial va ser informada sobre la comissió d’un possible delicte contra la intimitat.

Igualment, el 21 de maig va ser iniciat el tràmit de denúncia per la Llei orgànica de Protecció de la Seguretat Ciutadana a un individu que va abocar comentaris ofensius en xarxes socials. Després d’un accident de circulació en el qual va estar involucrat un cotxe patrulla, va desitjar públicament la mort dels seus ocupants i els va acusar igualment de consum de drogues a través de Facebook. Va ser identificat oportunament, i rebrà una notificació, per la comissió d’una infracció a aquesta normativa

Compartir: