L’Ajuntament demana a Foment el soterrament de les vies que uniran el casc urbà amb l’estació de l’AVE “Dama d’Elx”

L’Ajuntament demana a Foment el soterrament de les vies que uniran el casc urbà amb l’estació de l’AVE “Dama d’Elx”

L’edil d’Urbanisme, José Manuel Sánchez, explica que aquesta alternativa és millor que el desmunte o el terraplé que proposen des del ministeri

L’Ajuntament d’Elx sol·licitarà al ministeri de Foment del Govern d’Espanya el soterrament de les vies del tren en el tram comprés entre la sortida del túnel i l’estació d’alta velocitat “Dama d’Elx” a Matola, un tram del voltant de quatre quilòmetres.

“El ministeri de Foment va sol·licitar a l’Ajuntament la seua opinió sobre l'”Estudi Informatiu Xarxa Arterial Ferroviària d’Elx: Variant de Connexió de la Nova Estació d’Alta Velocitat amb el Centre Urbà””, ha explicat la portaveu de l’equip de govern, Patrícia Macià, qui ha afegit que “el ministeri planteja dues alternatives per unir l’alta velocitat amb el nucli urbà i davant això nosaltres li sol·licitem una tercera alternativa com és el soterrament de les vies”.

Tal com ha puntualitzat el regidor d’Urbanisme, José Manuel Sánchez, “estem parlant de l’enllaç de la rodalia al seu pas per la ciutat d’Elx amb la nova estació de l’AVE. Foment, planteja l’opció de realitzar la connexió, a través de desmunte o bé a través d’un terraplé i davant això per part dels tècnics municipals i d’aquest equip de govern es planteja l’alternativa de soterrar les vies tenint en compte que aquestes travessen una zona de futur creixement de la ciutat”.

Sánchez afegix que “encara que aquesta possibilitat no es planteja per part de Foment, creiem que és molt més interessant per al municipi”.

Compartir: