L’Ajuntament presenta un taller per a informar amb perspectiva de gènere

L’Ajuntament presenta un taller per a informar amb perspectiva de gènere

El taller, que és gratuït, serà impartit per la periodista social Lorena Escandell i la professora d’Antropologia Social Purificación Heras

 

La regidora de Benestar Social, Teresa Maciá, juntament amb la periodista social Lorena Escandell han presentat el taller “Com informar amb perspectiva de gènere”, que es realitzarà en el Centre Social d’Altabix, els dies 12, 19 i 26 de maig i el 2, 9 i 16 de juny, en horari de 9.15 a 11.45 hores.

“Entenem que la comunicació és una eina per al canvi social, per tant no pot ser un instrument que perpetue els rols basats en els estereotips sempre culturals”, ha assenyalat la regidora, qui ha afegit que des de la regidoria es vol col·laborar cap a un periodisme responsable, on s’incorpore la perspectiva de gènere i es visibilitze el treball i les aportacions de les dones sense que es danye la seua imatge.

La periodista social Lorena Escandell ha explicat que el Periodisme no és una professió qualsevol, ja que incideix en com s’entén la realitat. “Els periodistes hem d’assumir la responsabilitat que tenim. Per exemple, existeix una representació asimètrica entre homes i dones en els mitjans. Només el 28 % de les notícies que apareixen en premsa al·ludeixen a dones i quasi sempre se’ns cosifica”, ha expressat Escandell, qui ha afegit que és necessari detectar el sexisme interioritzat per a eradicar-ho.

El taller serà impartit per la mateixa Lorena Escandell i la professora d’Antropologia Social de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, Purificación Heras; i constarà de les següents sis sessions:

Introducció a la perspectiva de gènere.
Llenguatge, androcentrisme i patriarcat.
Biaixos, silencis i Magda Donato.
Del visible a l’invisible. La representació social de les dones en els Mitjans de comunicació.
El tractament informatiu de la violència de gènere.
Propostes per al canvi: bones pràctiques, recursos i recomanacions.

La inscripció és gratuïta i es pot realitzar a través del correu igualdad@elx.es i el telèfon 966659213. Les places estan limitades a 20 persones.

Compartir: