El Camp d’Elx i els productes il·licitans es promocionen en la Fira Alacant Gastronòmica

El Camp d’Elx i els productes il·licitans es promocionen en la Fira Alacant Gastronòmica

Del 4 al 7 de maig, es promocionarà la gastronomia il·licitana en IFA amb tallers, degustacions i venda de productes, demostracions, showcookings i tast

 

 

L’oferta gastronòmica d’Elx i els productes del Camp d’Elx estaran presents en la primera edició d’‘Alacant Gastronòmica I Trobada de l’Estil de Vida Mediterrània’, tota una oferta expositora que tindrà lloc en la Institució Firal Alacantina (IFA), del 4 al 7 de maig, i on es promocionarà la gastronomia il·licitana amb tallers per a escolars, degustacions i venda de productes, demostracions, showcookings i tastos.

Visitelche participa en aquesta fira gastronòmica amb un estand de 80 m² en col·laboració amb l’Associació d’empreses Turístiques d’Elx (AETE), l’Associació d’empreses de Serveis d’Elx i Comarca (AESEC), l’Associació per al Desenvolupament Rural del Camp d’Elx (ADR), i l’Associació d’Aliments d’Elx. Per als quatre dies de fira s’ha preparat un extens programa en el qual s’oferiran degustacions i presentacions de tota l’oferta gastronòmica de la nostra ciutat i del Camp d’Elx, activitats pels més xicotets, exposició de productes tradicionals i diferents propostes culinàries.

“La rica gastronomia il·licitana i els productes que naixen en el Camp d’Elx són cada vegada més un reclam turístic i un motiu pel qual els i les turistes visiten el nostre municipi. Productes tan reconeguts com la magrana mollar o tan singulars com el dàtil que sorgeix del Palmerar, patrimoni mundial de la Humanitat, conjugats amb l’experiència culinària il·licitana, constitueixen atractius que se sumen a les raons per les quals vindre a Elx”, ha assenyalat la regidora de Turisme i Platges, Mireia Mollà.

Durant el matí del 4 de maig, l’estand d’Elx organitza una activitat d’animació per als més de 400 escolars que visitaran la fira, una gymkana on podran descobrir els diferents productes tradicionals de la nostra terra. Posteriorment, a partir de les 16.00 hores, i en col·laboració amb la D.O.P de la Granada Mollar d’Elx, Datelx i els productes del Mercat Ecològic d’Elx, es realitzarà una degustació de Magrana Mollar, dàtils frescos d’Elx i productes ecològics cultivats en el nostre camp.

El 5 de maig, a partir de les 12.00 hores s’oferirà una degustació d’olis de l’Almàssera El Tendre i de productes del Mercat Ecològic d’Elx. Posteriorment, els protagonistes de l’oferta gastronòmica de l’estand d’Elx seran els restaurants Pilsen i El Fogó Il·licità que oferiran a tots els visitants a la fira la possibilitat de provar creacions culinàries com: “Paella tradicional de pollastre i conill”, “Arròs integral amb verduretes del temps”, “Snack d’Arròs Negre” i “Bombó de Foie”. Per a finalitzar la proposta gastronòmica del dia, una degustació de “Granissat de Magrana Mollar i Gelat de Pastís d’Elx” elaborats per Raquel Gelateria d’Autor.

La proposta per al diumenge, 6 de maig, comença amb una degustació de “pipes i carasses” elaborats per Tomachaf, acompanyats per olis de l’Almàssera El Tendre i formatges de la Vaqueria del Camp d’Elx, tot això acompanyat pel famós colom “Nugolet” de Destilerias SYS. Per a donar passe als arrossos més tradicionals del Camp d’Elx preparats especialment per a l’ocasió pels restaurants de l’Associació Restaurants Camp d’Elx (ARCE), que fins a les 16.00 hores, aproximadament, es podran degustar en l’estand d’Elx. La guinda gastronòmica de la vesprada la posarà la Granada Mollar d’Elx amb una degustació de bescuits i galetes elaborats amb aquesta estupenda fruita il·licitana, que podrem banyar amb una riquíssima crema “Nugolet”.

L’últim dia, dedicat als professionals del sector, el matí començarà amb un tast-degustació de “Vinos La Dama” de Cellers Faelo i de “Vermut Grano  de Oro” de Destil·leries SYS, per a donar pas a les elaboracions d’arrossos que de nou presentaran els restaurants del Camp d’Elx, a través de la seua Associació de Restaurants del Camp d’Elx.

I el fermall final per a la jornada i per al programa dels quatre dies, serà a càrrec de “La Confiteria” que ens delectarà amb una degustació de xocolates.

Durant els quatre dies de la fira, en l’estand de Visitelche, també es podran degustar, a més dels vins La Dama de Cellers Faelo, les cerveses artesanes “Oripell” i “A la Vora”, elaborades a Elx.

A més, de tota aquesta programació, durant tots els dies de fira, i amb la col·laboració de l’Associació d’Aliments d’Elx, en l’estand de Visitelche es realitzarà una exposició de productes gastronòmics d’Elx que configuren l’essència gastronòmica de la nostra terra.

Compartir: