L’equip de govern ajorna la conversió en zona de vianants de la Corredora per a buscar un ampli consens amb comerciants i veïns

L’equip de govern ajorna la conversió en zona de vianants de la Corredora per a buscar un ampli consens amb comerciants i veïns

L’alcalde, Carlos González, i la regidora de Relacions Institucionals, Mireia Mollà, assenyalen que és important que un projecte de tal envergadura no siga fruit de la controvèrsia

L’interés que ha mostrat la UNESCO pel possible impacte del projecte de Mercat Central en la declaració de Patrimoni de la Humanitat del Misteri d’Elx i la protecció dels refugis de la Guerra Civil són dos dels motius pels quals es pren la decisió

L’alcalde d’Elx, Carlos González, juntament amb els membres de l’equip de govern, Mireia Mollà, Patrícia Macià, Esther Díez i Héctor Díez van mantenir una reunió amb representants de les associacions de veïns del carrer Àngel i les associacions de comerciants del centre per a informar de l’ajornament de la licitació del projecte de conversió en zona de vianants de la Corredora amb la finalitat de buscar un ampli consens entre veïns i comerciants.

“La conversió en zona de vianants de la Corredora és un projecte de ciutat per a revitalitzar el centre i molt necessari per a Elx. Sabem que no compta amb el consens necessari, hi ha visions diferents i hi ha factors com el del Mercat Central que creen incertesa entre veïns i comerciants”, va assenyalar l’alcalde, qui va afegir que aquest malestar és una cosa que no fa sentir còmode a l’equip de govern per a dur a terme aquest projecte.

Segons va manifestar Carlos González, un dels motius pels quals es va prendre la decisió d’ajornar la conversió en zona de vianants de la Corredora és l’interés que ha mostrat la UNESCO (Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura) en el possible impacte de trànsit que generaria el pàrquing del projecte del nou Mercat Central en la declaració de Patrimoni de la Humanitat del Misteri d’Elx i en la protecció dels refugis de la Guerra Civil que recolza la nova Llei de Patrimoni.

“No som un govern de trinxera i sabem rectificar. Volem un projecte de tots i que siga més global, producte del diàleg, ja que transformarà la ciutat i no volem que siga una iniciativa filla de la controvèrsia”, va explicar l’alcalde, qui va concloure que “no es renuncia al projecte, solament s’ajorna en el temps”.

“La conversió en zona de vianants és positiva”

La regiodora de Relacions Institucionals, Mireia Mollà, va manifestar que la conversió en zona de vianants és positiva i que ací no hi ha discussió entre les diferents parts que van participar en la reunió. “La decisió d’ajornar el projecte és de l’equip de govern perquè som plurals, escoltem i construïm més consens que altres formacions polítiques. Un exemple d’això és que hem sigut capaços d’aprovar dos pressupostos en minoria”, va explicar Mollà.

Mireia Mollà va assenyalar que és amb els veïns i comerciants amb els quals cal concretar els punts febles del projecte per a dibuixar una conversió en zona de vianants consensuada. “El projecte de Mercat Central és una herència enverinada i hi ha qüestions que no depenen de nosaltres, que són competència, per exemple, de la UNESCO o de la nova Llei de Patrimoni. Volem que aquestes qüestions s’agiliten i cal treballar en això”, va dir Mollà, qui va afegir que se sentia orgullosa i contenta de buscar consens per a un projecte de tal envergadura.

Compartir: