El Festival Diversa presenta la seua programació de cultura, oci i reivindicació LGTBI+

El Festival Diversa presenta la seua programació de cultura, oci i reivindicació LGTBI+

Sota el lema “Més visible, més possibles”, les activitats del Diversa se centren en la lluita contra la LGTBIfobia amb una programació que inclou les actuacions de Las Chillers i Las Juanetes, el dissabte 26 de maig

La regidora de cultura, Patrícia Macià, i la regidora de Joventut, Teresa Maciá, presenten l’onzena edició del Diversa al costat de José Luis Más, director de l’Escorxador. Patrícia Macià explica que el festival “està organitzat per l’Ajuntament d’Elx des de la regidoria de Cultura, amb el suport de la regidoria de Joventut i un equip de voluntaris i voluntàries que s’encarrega de l’execució del Festival”. El Diversa durà a terme activitats educatives durant tot el mes de maig i activitats de cultura, oci i reivindicació centrades en l’últim cap de setmana del mes.

Enguany es manté l’eslògan que es va crear en la seua primera edició “Més visibles, més possibles” i s’aprofundeix sobre la situació dels refugiats LGTBI. També s’amplien les activitats educatives i artístiques per a xiquets i xiquetes que pretenen inculcar la diversitat. S’afig + a les sigles LGTBI per a cobrir més sensibilitats. Macià explica que “el certamen ha anat adquirint cada vegada més rellevància provincial i nacional, ja que es tracta d’un dels primers festivals d’aquestes característiques i que, en 2017, van passar més de 2.500 persones pel festival”. Amb aquestes activitats, l’Ajuntament d’Elx té com a objectiu que la ciutat siga coneguda com a referent en la diversitat.

La majoria d’activitats es realitzaran en l’Escorxador, encara que s’afigen com a subseus Sultana, Ali i Truc i El Público. Continuem comptant amb Oh La Làser com a patrocinador de la gymkana i amb el comerç local com a suport.

Teresa Maciá posa l’accent en les activitats de la iniciativa Dvalientes, centrada en la lluita contra el bullying LGTBIfóbico, que es duu a terme en els instituts de la ciutat i que inclou una gymkana i un concurs d’Instagram. L’objectiu és “incorporar els més joves a aquesta lluita usant eines amb les quals estan familiaritzats”.

José Luis Más fa un repàs a la programació del festival que comença amb la projecció d’Una mujer fantástica, el dijous, 24 de maig. Durant aquest cap de setmana tindran lloc presentacions de llibres, la gymkana, un taller, debats, festes, poesia i teatre, tot sota la temàtica de la diversitat. El dissabte 26, el dia més festiu, tindrà lloc el pregó i les actuacions de las Chillers, “un dels grups del moment que fan versions punk de cançons d’artistes com Chenoa“, i de las Juanetesles djs puntals de La remoguda’. Aquestes actuacions segueixen amb el compromís establit per l’Escorxador amb Clàssiques i Modernes en la lluita per la representació de les dones en la cultura. La programació completa es pot consultar en la web de l’ajuntament d’Elx.

Festival de Cultura LGTBI+ Elx

Compartir: