El Parc Natural Agrari dels Carrissars estima una producció de 400.000 melons

El Parc Natural Agrari dels Carrissars estima una producció de 400.000 melons

El regidor d’Agricultura, Antonio García, ha assistit a l’última plantació de meló, un meló gurmet plantat en un entorn sostenible

 

El Parc Natural Agrari dels Carrissars estima per enguany una producció de prop de 400.000 melons. Els agricultors han realitzat l’última plantació del meló, un meló agroecològic per al qual no s’utilitza ni herbicides ni pesticides. El regidor d’Agricultura, Antonio García, juntament amb el president de la junta rectora del Parc Natural del Fondo, Vicent Sansano, han visitat la plantació i han comprovat de primera mà com s’està fent el treball en el Camp d’Elx.

“Aquest meló s’està plantant en un enclavament especial, entre dos parcs naturals com el són el Fondo i les Salines. I, a més, s’està promocionant un aliment de prestigi i de gran valor, perquè conjuga els valors que defensem: la protecció del medi ambient i d’una agricultura com la del Camp d’Elx”, ha explicat el regidor Antonio García.

Juan Miguel Muntaner, agricultor, ha explicat que aquest meló és gurmet i es ven més car que un meló normal per la terra en la qual està cultivat, una terra salada que fa que els sucres vagen al meló. “Quanta més sal hi haja en la terra, de més sucre es carrega el meló”, ha explicat Muntaner.

Per part seua, el president de la junta rectora del Parc Natural del Fondo, Vicent Sansano, ha assenyalat que és important el suport al meló del Parc Natural Agrari dels Carrissars “perquè comprar aquests productes suposa ajudar a mantenir la naturalesa i l’ecosistema”. “Aquest meló està dins de la Xarxa Natura 2000, cosa que el dota de prestigi ja que al consumidor se li està donant la garantia que està comprant un producte que compleix amb el medi ambient”, ha assenyalat Vicent Sansano.

Compartir: