El Ple aprova la bonificació del 50% del rebut de l’IBI a la Institució Firal Alacantina

El Ple aprova la bonificació del 50% del rebut de l’IBI a la Institució Firal Alacantina

La regidora d’Hisenda, Ana Arabid, justifica la decisió a causa de la importància que té IFA per al teixit social i econòmic del municipi
Aprovada la modificació pressupostària per a complir la sentència que obliga a pagar 604.000 euros a l’empresa Los Serranos per treballs en la Vall Trenada en l’anterior legislatura

 

La sessió plenària de l’Ajuntament d’Elx ha acordat la modificació del Pressupost de 2018 per a la bonificació del 50% de l’Impost de Béns Immobles (IBI) a la Institució Firal Alacantina (IFA). La regidora d’Hisenda, Ana Arabid, ha argumentat que l’esforç és necessari per la importància que té IFA tant per al teixit social com a econòmic d’Elx.

La Institució Firal Alacantina va sol·licitar que se’ls abonara el 95% de l’impost, ja que les bases ho permetien, però en l’última Comissió d’Hisenda es va estudiar el cas i finalment es bonificarà el 50%, la qual cosa suposa una quantia de 72.000 euros per a les arques municipals.

IFA, complint els requisits establits per a la bonificació, ha sol·licitat la seua aplicació, que aquest equip de govern entén justificada donada la seua indiscutible importància per a l’activitat econòmica de la província i donades les especials circumstàncies per les quals travessa la institució, a causa de la nefasta gestió de la qual va ser objecte en èpoques anteriors”, indica la regidora Ana Arabid.

Així mateix, el Ple ha acordat una modificació pressupostària per a fer front al pagament per sentència judicial de 604.000 euros a Los Serranos–EIFFAGE, adjudicatària dels treballs d’execució de la Vall Trenada en el llit del riu Vinalopó.

“Aquesta sentència, dictada el desembre de 2016, va ser recorreguda per l’Ajuntament d’Elx a principis de 2017 i aquest recurs es troba a l’espera de resolució definitiva. No obstant això, pel jutjat s’ha dictat un acte que ordena l’execució provisional, és a dir, que el consistori procedisca al pagament d’aquest import, a l’espera de la resolució del recurs”, exposa Ana Arabid.

Nivell d’execució del Pressupost

La regidora d’Hisenda ha donat compte al ple del nivell d’execució del Pressupost Municipal referit a 31 de març de 2018. Ana Arabid ha explicat que el nivell d’execució del pressupost d’ingressos és d’un 17,66%. “Això vol dir que de tots els ingressos previstos en el Pressupost de 2018 s’ha ingressat un 17,66%, la qual cosa és absolutament normal si tenim en compte que els principals ingressos de l’Ajuntament es comencen a percebre més avançat l’any i que existeixen ingressos no homogenis que distorsionen la correcta interpretació del nivell d’execució dels ingressos”, assenyala Arabid, que afig que si es fera una correcta interpretació, aquest percentatge se situaria en un 35,13%, un nivell similar al de l’execució del pressupost de despeses, que es troba en un 35,65%.

Mocions

En l’apartat de mocions, el Ple ha aprovat per unanimitat la moció del Partit Popular que insta a la recuperació de la conca del riu Vinalopó. També per unanimitat s’han aprovat les dues mocions presentades pel grup municipal de Ciutadans. La primera d’elles sol·licita el manteniment preventiu del llit del riu Vinalopó i els barrancs d’Elx; la segona demana establir el servei de Mediació, Arbitratge i Conciliació de forma permanent a Elx.

Compromís ha presentat una moció, que ha sigut aprovada per unanimitat, en la qual demana l’eliminació de la taxa rosa i bonificació de productes d’higiene femenina.

El PSOE d’Elx, per la seua banda, ha presentat una moció, que ha sigut aprovada amb els vots favorables de PSOE, PP i Ciutadans, en la qual demana la posada en marxa del projecte Municipi Saludable, perquè Elx forme part de la Xarxa de Ciutats Saludables.

També ha tirat endavant amb el vot a favor dels partits de l’oposició, la moció presentada pel PP en la qual s’exigeix a l’equip de govern que en la pròxima Junta de Govern s’acorde recórrer contra el decret del Consell d’aprovació del PATIVEL.

S’ha aprovat per unanimitat la moció del Partit d’Elx en la qual sol·licita als equips de valoració d’incapacitats la inclusió de la fibromiàlgia com a malaltia per a incapacitat permanent.

D’un altre costat, ha sigut rebutjada la moció d’Il·licitans per Elx en la qual reclama a la Conselleria de Sanitat que les dues SAMU d’Elx no es traslladen a Santa Pola a l’estiu i dotar a Elx amb un SAMU i dos Sistemes de Vital Bàsic més.

Educació

El Ple ha aprovat la moció de la tinenta d’alcalde delegada Patrícia Macià, que ha proposat acceptar la delegació de competències del conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport en matèria d’Infraestructures Educatives, dins del programa EDIFICANT.

Així mateix, hui ha tingut lloc la investidura de Sergio Rodríguez com a nou regidor de l’Ajuntament d’Elx pel Partit Popular. Rodríguez ocupa el seu lloc després de la dimissió de Luís Ángel Mateo com a regidor.

Compartir: