El ple aprova una moratòria de 90 dies en el projecte de conversió en zona de vianants de la Corredora

El ple aprova una moratòria de 90 dies en el projecte de conversió en zona de vianants de la Corredora

La licitació i l’aplicació de la partida pressupostària es deixen en suspens fins a aconseguir un consens amb veïns i comerciants

La sessió plenària de l’Ajuntament d’Elx ha acordat “una moratòria de 90 dies en l’actual projecte de conversió en zona de vianants de la Corredora i la suspensió de la seua licitació”, segons el text d’una moció presentada pel Partit d’Elx.

La moció afig que “es deixa en suspens l’adjudicació del projecte de les obres de remodelació del carrer Alfons XII fins no haver-ho consensuat amb els comerciants i veïns. A més, s’haurà de realitzar una exposició pública del projecte perquè comerciants, associacions, plataformes i partits polítics puguen presentar les seues aportacions”.

En el segon punt planteja “exigir a l’equip de Govern que en la pròxima Junta de Govern Local s’acorde de forma immediata i irrevocable no escometre les obres de conversió en zona de vianants de la Corredora fins que no es done una solució definitiva al Mercat Central i acorde deixar en suspens l’aplicació de la partida pressupostària del projecte de conversió en zona de vianants de la Corredora i la seua modificació pressupostària en cas d’esgotar el termini establit en el primer punt per a aconseguir l’acord”.

La moció va tirar endavant amb els vots de PSOE, Compromís i Partit d’Elx. El PP, que comptava amb dos regidors menys, Ciutadans i Il·licitans per Elx van votar en contra.

El debat sobre la conversió en zona de vianants va entrar en el ple per via d’una moció “in voce” per part de Ciutadans, en la votació dels quals es va produir un empat a 12 vots i va ser rebutjada amb el vot de qualitat de l’alcalde. El Partit d’Elx va presentar una addició que va ser rebutjada per l’oposició i que posteriorment es va convertir en la moció aprovada en la sessió plenària.

Altres mocions

D’altra banda, el ple ha aprovat també una moció del PSOE per a instar al Govern d’Espanya a transferir 20 milions d’euros als ajuntaments per a lluitar contra la violència de gènere, tal com contempla el pacte d’Estat per a fer front a aquesta xacra.

Per unanimitat van tirar endavant una moció d’Il·licitans per Elx perquè es revisen els hidrants de la via pública, la senyalització de les boques d’incendi i les arquetes, amb un manteniment periòdic, i una altra de Ciutadans per a impulsar el programa “Kids save lives” en els centres educatius d’Elx.

Una altra moció de Compromís orientada a frenar la deterioració del servei de Correus a Elx, solucionar la falta de plantilla i revertir les retallades de finançament, va ser aprovada en la sessió.

L’única moció rebutjada ha sigut una del PP que pretenia exonerar del pagament d’endarreriments als habitatges del Camp d’Elx com a conseqüència de la revisió cadastral. El secretari, a instàncies de l’alcalde, va informar que l’Ajuntament no té la facultat d’eximir d’aquest pagament, que sorgeix després d’una revisió del cadastre impulsada pel govern de la nació.

Renúncia d’un regidor del PP

La sessió plenària també va donar compte de la renúncia al càrrec formulada pel regidor del PP Luis Ángel Mateo Miralles i va rebutjar la reforma del Pla General per a ampliar el perímetre, perquè siga obligatori fer tastos arqueològics, per falta de majoria absoluta.

Altres assumptes tractats en aquest ple han sigut l’aprovació dels comptes i de l’informe de gestió de l’empresa municipal PIMESA i de la Societat Anònima municipal “Manteniment d’Espais Verds”.

Compartir: