Elx acull la Copa d’Espanya i II Campionat Autonòmic de Marxa Nòrdica

Elx acull la Copa d’Espanya i II Campionat Autonòmic de Marxa Nòrdica

L’Ajuntament té com a objectiu promocionar aquest tipus d’esports minoritaris que últimament estan en auge

El regidor d’Esports, Jesús Pareja, ha presentat la Copa d’Espanya i II Campionat Autonòmic de Marxa Nòrdica que es disputarà dissabte que ve, 5 de maig, a Elx, amb eixida des del Parc Municipal, a partir de les 18.00 hores. Al costat de Pareja han estat en la presentació Francisco Durá i Peli Torres, tots dos del Club Costablanca de Marxa Nòrdica.

Tal com ha explicat Pareja, “l’objectiu de l’Ajuntament és promocionar aquest tipus d’esports minoritaris que últimament estan en auge”.

El recorregut transcorre des del Parc Municipal, amb eixida i meta en la font de les copes, recorrent el vessant del riu, pujant i baixant dues vegades al Parc, amb un total de prop de 14 km. La prova està dirigida a marxadors/es, que tenen pràctica en la Marxa Nòrdica, doncs es requereix coneixement de la tècnica i del material adequat, és una prova en la qual s’arbitra i penalitza a qui no executa correctament aquest esport, segons el reglament de la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada (FEDME).

Les inscripcions ja estan obertes i s’espera uns 200 participants.

L’any passat es va realitzar amb èxit aquesta prova, va ser només Campionat Autonòmic, enguany ens han concedit a més el campionat de la Copa d’Espanya. Això és un atractiu afegit, perquè atrau més nombre d’esportistes, no solament en l’àmbit nacional, també d’altres nacionalitats, fa així d’Elx un lloc important per a la Marxa Nòrdica, en l’àmbit nacional i internacional.

Enguany, a més, es duran a terme ponències i activitats durant el matí del 5 de maig en el Centre de Congressos Ciutat d’Elx, a més de l’ampliació del recorregut en dos quilòmetres més.

Compartir: