Elx celebra el Dia Internacional dels Museus de 2018

Elx celebra el Dia Internacional dels Museus de 2018

Una programació basada en la diversitat, la qualitat, la vocació didàctica i el tribut als referents culturals de la ciutat

 

La Regidoria de Cultura d’Elx ha presentat el programa d’enguany que inclou exposicions, tallers didàctics, visites guiades, conferències, cinema, música, exhibicions de palmerers, el primer certamen de pintura ràpida Albert Agulló i molt més.

La regidora de Cultura, Patrícia Macià, acompanyada pel director i el coordinador de museus, Miguel Pérez i Paco Escudero, ha presentat les activitats organitzades per a aquesta setmana amb motiu del Dia Internacional dels Museus. El lema d’enguany, “Museus hiperconectats. Enfocaments nous, públics nous”, ha inspirat les quasi trenta activitats d’Elx Cultura des del dimecres 16 fins al diumenge 20 de maig.

Macià ha comentat que les activitats es duran a terme en l’Odèon, Museu Arqueològic i d’Història d’Elx (MAHE), Museu d’Art Contemporani d’Elx (MACE), Museu del Palmerar, Museu de la Festa, Museu Paleontològic d’Elx (MUPE), L’Alcúdia, Museu Escolar de Puçol, Museu de la Mare de Déu, Les Clarisses i altres enclavaments de la ciutat d’Elx. A més, la ciutat disposarà d’autobusos urbans fins als museus de les pedanies i obrirà les portes de forma gratuïta des del divendres 18 fins al diumenge 20 amb l’objectiu de “que no hi haja excuses per a poder gaudir d’un cap de setmana cultural per a tots els públics”.

Les activitats s’han seleccionat seguint “criteris de qualitat, diversitat, vocació didàctica i amb l’objectiu de rendir tribut als referents culturals de la nostra ciutat”. Amb aquest objectiu de tindre en compte els artistes il·licitans, s’inaugura el dijous 17 l’exposició de pintura “Pola íntima” en el MACE, amb l’obra de Pola Lledó, “referent en el desenvolupament de l’avantguarda artística”.

Seguint amb aquesta vocació de tribut, se celebra, durant el dissabte al matí, el Primer Certamen de Pintura Ràpida Albert Agulló, amb l’objectiu de retre homenatge al pintor il·licità mort enguany i fer que el seu nom perdure. Les bases d’aquest certamen es podran consultar en la web de l’Ajuntament d’Elx i comptarà amb un premi de 800 euros i un accèssit de 400 euros.

Un altre il·licità que tindrà espai en la programació del DIM és Juan Llorens que presentarà la seua tesi doctoral “Grafiti a Elx. Les parets urbanes com a recurs per a l’educació artística”, el dissabte a les 19.00 h en el MACE. A més, hi haurà una exhibició de palmerers, el dissabte, a les 11.30 h, i el Conservatori de Música d’Elx oferirà un concert el divendres, a les 20.00 h, en Les Clarisses. Tots els museus ofereixen tallers didàctics i visites guiades especials i gratuïtes.

Díptic Bases I Certamen Pintura Ràpida

Programa de actividades del Día Internacional de los museos

Compartir: