Hisenda aprova la bonificació del 50 % del rebut de l’IBI a la Institució Firal Alacantina

Hisenda aprova la bonificació del 50 % del rebut de l’IBI a la Institució Firal Alacantina

La regidora de l’àrea, Ana Arabid, ha assenyalat que el pagament és necessari a causa de la importància que té IFA per al teixit social com a econòmic de la ciutat

 

La Comissió d’Hisenda ha aprovat bonificar a la Institució Firal Alacantina (IFA), el 50 % del rebut de l’Impost de Béns Immobles (IBI). Segons ha explicat en roda de premsa la regidora de l’àrea, Ana Arabid, IFA va sol·licitar la bonificació del 95 % ja que les bases recollien que es podia sol·licitar fins a aquest percentatge, però, després de la valoració de la sol·licitud, s’ha arribat a l’acord de portar al pròxim Ple una bonificació del 50 %, que suposa una quantia d’aproximadament 72.000 euros.

“S’entén que cal fer un esforç degut a la importància que té IFA per al teixit social i econòmic de la ciutat”, ha explicat Ana Arabid.

Un altre dels punts que s’han tractat en la Comissió d’Hisenda és la modificació pressupostària que s’ha de realitzar pel mandat judicial que obliga l’Ajuntament a pagar 604.000 euros pels treballs de la Vall Trenada realitzats per l’empresa Los Serranos.

“Els treballs van finalitzar l’any 2013 i l’empresa va entendre que el volum de treball va ser superior al que l’Ajuntament havia pagat. Al no arribar a un acord llavors, l’empresa va anar als jutjats i la sentència els ha donat la raó”, ha explicat Ana Arabid, qui ha afegit que aquesta situació es va donar en l’anterior legislatura, quan governava el Partit Popular. Actualment s’està esperant a la resolució del recurs, però fins que aquest es produïsca el Consistori haurà de fer front al pagament.

Compartir: