I Jornades d’Intercanvi de Procediments amb Policia Militar

I Jornades d’Intercanvi de Procediments amb Policia Militar
  • La primera part de les jornades ha tingut lloc a Madrid els dies 7, 8 i 9 de maig, i han sigut completades els dies 22 i 23 a Elx. 
  • La Policia Militar de la Divisió Castillejos fou instruïda en documentoscòpia, investigació d’accidents i Seguretat Viària, entre d’altres.

Durant els dies 7, 8 i 9 de maig van iniciar-se les primeres Jornades d’Intercanvi de Procediments entre la Policia Local d’Elx i unitats de Policia Militar de la Divisió “Castillejos” de l’Exèrcit de Terra.

La primera part d’aquestes es va realitzar a Madrid, en les instal·lacions de la caserna, i es van tractar qüestions administratives i penals referents a trànsit de vehicles, Seguretat Viària, investigació d’accidents, documentoscòpia i detecció de conducció sota els efectes d’alcohol o estupefaents.

Durant els dies 22 i 23, ha sigut la Prefectura il·licitana qui va acollir la segona part, inaugurada pel regidor de Seguretat, el Sr. José Pérez, el comissari principal-cap, César Zaragoza, i el brigada de la Divisió Castillejos, que ha encapçalat el grup de Policia Militar desplaçat fins a Elx.

Van ser aquests últims els encarregats d’impartir un curs teoricopràctic relatiu a la intervenció amb arma curta i llarga. Així mateix, ha completat l’activitat formativa el cicle de xarrades sobre actuació amb Mercaderies Perilloses, a la qual van assistir més de 130 agents. En aquest àmbit, s’ha comptat amb les ponències del Sr. Tomás Cremades, tècnic d’Emergències, el Sr. José Cerdà, cap de Rescat i responsable de Bombers de Sant Vicent, i el Sr. José Soler, cap del Parc de Bombers d’Elx.

Cal destacar que aquesta col·laboració entre l’Exèrcit i una policia local és inèdita en el territori nacional, i ha sigut valorada de manera molt positiva i enriquidora pels participants. El mateix general de Divisió va transmetre la seua voluntat de continuar amb aquesta activitat en un futur pròxim de manera recurrent

Compartir: