Intervenció en un control de més de mil parells de calçat falsificat i cinc detinguts

Intervenció en un control de més de mil parells de calçat falsificat i cinc detinguts
  • GAO i Motoristes de Policia Local feren l’alt en un control de trànsit i seguretat al primer de tres vehicles que circulaven en caravana, i la resta va optar per esquivar el dispositiu.
  • Entre els tres vehicles es trobaren més de mil parells de primeres marques, de les quals no es va facilitar la seua procedència i que evidenciava una procedència il·lícita.

El dia 13 de maig al voltant de les 15.15, el GAO (Grup de Suport a Operacions) i Motoristes de Policia Local van realitzar un control de seguretat i trànsit en els voltants del carrer Algorfa, proper a l’Estadi Martínez Valero.

Durant el transcurs del dispositiu, es va observar una furgoneta amb la ITV caducada a la qual se li va fer l’alt, moment en el qual es va observar que altres dos furgons, que circulaven en caravana darrere del primer vehicle, van realitzar girs i canvis de sentit forçats i notòriament esquius. Observat això, se sol·licita suport immediat de les UTE (Unitats Territorials) i UMA (Urbanitat i Medi ambient) properes per a comprovar els vehicles sospitosos. En ser interceptat el segon, un dels seus ocupants va eixir a la carrera, i va intentar fugir del lloc, la qual cosa va ser impedida pels agents.

Els dos primers furgons tenien en el seu interior grans bosses de plàstic amb calçat de diverses marques molt conegudes, que arribaven fins a quasi els 700 parells. Els implicats van ser preguntats sobre la factura de compra i lloc de procedència, així com per l’actitud descrita. Van donar dades i arguments incoherents i evasius. Els actuants van poder comprovar que malgrat ser còpies cuidades, el producte mancava dels estàndards de qualitat habitual de les marques i l’etiquetatge bàsic.

Les cinc persones implicades en els fets van manifestar vendre aquests productes en els mercats ambulants S’estima el valor de venda en uns 20.000 euros, encara que el preu de venda mitjà de les marques originals podria triplicar sense esforç aquesta quantitat, quedant pendent de peritatge.

El tercer vehicle va ser localitzat minuts després, estacionat, i amb les mateixes borses i contingut en el seu interior, però sense ocupants. Tots els vehicles van ser immobilitzats i el calçat falsificat intervingut a disposició judicial, així com detinguts els implicats, empadronats en la ciutat d’Alacant, per un presumpte delicte contra la propietat intel·lectual.

Aquesta actuació se suma a altres anteriors que els Cossos de Seguretat han estat investigant o, com en aquest cas, descobert en el desenvolupament de les tasques preventives de vigilància. Aquesta activitat il·lícita lesiona greument el sector industrial i comercial, tant local com provincial, en el qual la falsificació de calçat i complements és una de les principals queixes transmeses pels fabricants i comerciants pel seu evident perjudici econòmic i d’imatge.

Compartir: