La il·licitana Isabel Sánchez Arán es proclama campiona d’Espanya d’Apnea Estàtica

La il·licitana Isabel Sánchez Arán es proclama campiona d’Espanya d’Apnea Estàtica

L’esportista de la Selecció Valenciana es va portar l’or amb una apnea de 5 minuts i 42 segons amb una superba actuació a Madrid

La apneista il·licitana Isabel Sánchez Arán va aconseguir l’or en la modalitat d’apnea estàtica en el Campionat d’Espanya d’Apnea Indoor celebrat a Madrid el cap de setmana passat. L’esportista valenciana va véncer amb una apnea de 5 minuts i 42 segons sense respirar en l’aigua, superant així a la també valenciana Gemma Vila i a la madrilenya Beatriz Mínguez. La sensacional marca d’Isabel es va donar, a més, en un dels campionats de més alt nivell que es recorden, amb atletes de prestigiosa trajectòria arribades de deu comunitats autònomes. Sánchez Arán participava per primera vegada en un Nacional Indoor (piscina), formant part de la Selecció Valenciana, equip que, a més, es va proclamar campió d’Espanya en la classificació general per autonomies.

Prèviament, el 30 d’abril, s’havia disputat el Campionat Autonòmic d’Apnea de la Comunitat Valenciana 2018. Durant 6 hores, els participants van realitzar tres proves: Estàtica, Dinàmica amb Aletes i Dinàmica Sense Aletes. Els 19 participants, 12 homes i 7 dones, van deixar el pavelló molt alt amb marques de rècords Autonòmics i d’Espanya, quedant com a campiona autonòmica d’Apnea FASCV 2018, categoria Femenina, Isabel Sánchez Arán i com a campió autonòmic d’Apnea FASCV 2018, categoria masculina, Santiago López Cánovas.

Isabel reconeix que aquest or té molt valor per seguir impulsant la seua trajectòria esportiva, especialment, tenint en compte el nivell que presentaven els seus rivals. “Totes estàvem molt nervioses per la importància d’aquest campionat, una mica cansades del viatge i amb la pressió inevitable de culminar una temporada sencera de preparació per a aquesta prova”, assegurava Isabel amb prou feines uns minuts després de la seua actuació, qui també reconeixia que en la seua apnea “no vaig poder gaudir de les sensacions habituals de relaxació que es busquen en l’estàtica, però els entrenaments durs previs al campionat han ajudat a superar els moments més crus d’aquesta apnea”.

L’atleta, que es troba preparant la temporada de profunditat en un centre d’alt rendiment en Kalamata (Grècia), espera que aquesta actuació l’ajude a seguir recaptant suports per mantenir una trajectòria esportiva que ja s’estén al plànol internacional, tant en les modalitats indoor com outdoor. “L’apnea és una manera de vida, un esport apassionant que està creixent a tot el món, però els apneistes no ho tenim fàcil i tot suport és benvingut. Per això vull agrair les facilitats que m’ha prestat l’Ajuntament d’Elx fins hui. El resultat demostra que tots els esforços han valgut la pena”, sentència Isabel.

L’estàtica és considerada, entre les modalitats d’apnea, com la més dura en el plànol psicològic, ja que consistix a perllongar el més possible el temps sense respirar en l’aigua, per la qual cosa la tècnica, l’entrenament i el coneixement de la fisiologia humana es combina amb una gran força mental.

Amb aquest or, Isabel enllaça el gran resultat que va obtenir en el Campionat d’Espanya d’Aigües Obertes, en el qual va aconseguir ser subcampiona d’Espanya de Profunditat, aconseguit el passat mes d’agost amb un busseig en immersió lliure en el qual va descendir a pulmó lliure fins als -58 metres.

Compartir: