La jornada Dona Eres celebra la seua segona edició amb quatre històries femenines de superació personal i professional

La jornada Dona Eres celebra la seua segona edició amb quatre històries femenines de superació personal i professional

La sala Bailongo acollirà el pròxim 1 de juny l’esdeveniment en el qual participaran com a ponents les il·licitanes Geli Brotons, Alicia Antón, Teresa Mas i Natalia Robledillo

 

La regidora d’Igualtat, Teresa Maciá, juntament amb la presidenta de l’Associació de Comerciants d’Universitat-Nou Altabix (ACUNA), Esther Martínez, han presentat la jornada Dona Eres. Aquesta jornada té com a objectiu ajudar, amb el seu testimoniatge, altres dones a superar obstacles i aconseguir els seus somnis.

La jornada que se celebrarà el pròxim dia 1 de juny en la sala Bailongo, estarà a càrrec de quatre ponents convidades que relataran les seues històries de superació personals i professionals. La jornada Dona Eres celebra enguany la seua segona edició, centrada en divulgar el significat de la paraula sororitat, el terme que s’utilitza per a fer referència a la fraternitat entre dones, amb la finalitat d’avançar en la igualtat de gènere, reforçar el suport entre el col·lectiu femení i posar en valor la força que emergeix de les dones quan s’uneixen.

En aquesta ocasió, ACUNA, organitzadora de la jornada, ha convidat com a intervinents a quatre dones il·licitanes amb testimoniatges de lluita, esforç i superació.

En primer lloc, Geli Brotons donarà a conéixer la seua particular vivència per traure avant a dos fills adoptats amb discapacitat i com, de la seua angoixa per donar un futur a aquests xavals, va sorgir la idea de crear la fundació Defora, un espai on aquestes persones aprenen una professió: la del calçat.

La segona ponent, Alicia Antón, de la nit al dia es va quedar sola amb el seu fill de tres mesos. L’escriptura la va ajudar a eixir del pou en el qual es trobava, una història que gràcies al seu blog Las Alas de Samotracia ha aconseguit retornar la il·lusió i les ganes de viure a altres dones que han passat o estan patint situacions similars.

Per part seua, Teresa Mas, després de superar un càncer de mama va decidir crear la seua pròpia línia de bany (Lasseda) per a ajudar dones “mastectomitzades” com ella.

Tancarà el torn de paraula l’electricista Natalia Robledillo que relatarà les dificultats que ha hagut de superar per a fer-se un lloc i trencar estereotips en un sector professional dominat per homes.

La II Jornada Dona Eres, en la qual col·laboren l’Ajuntament i la Casa de la Dóna, començarà a les 20 hores i està oberta a l’assistència d’homes i dones. L’entrada és gratuïta fins a completar l’aforament, encara que serà obligatori inscriure’s a través de la pàgina web mujerer.es. La recaptació de l’esdeveniment es destinarà a l’associació Elx Acull. El patrocini de l’esdeveniment encara està obert a entitats, empreses i particulars que desitgen participar amb les seues aportacions. També hi haurà fila zero.

Compartir: