La planta de reciclatge de residus sòlids remodelada reduirà al mínim les males olors i començarà a funcionar al febrer

La planta de reciclatge de residus sòlids remodelada reduirà al mínim les males olors i començarà a funcionar al febrer

L’alcalde d’Elx, Carlos González, destaca que la inversió de 15 milions també permetrà complir amb el Pla Integral de Residus de la Comunitat, reduir l’impacte en l’entorn i aconseguir els objectius de rendiment i reciclatge

La modernització de la planta de reciclatge i compostatge de residus sòlids urbans, en la qual s’estan invertint 15 milions d’euros, acabarà el pròxim mes de desembre i entrarà en funcionament, aproximadament, al febrer, segons va explicar l’alcalde d’Elx, Carlos González, durant una visita a les obres en companyia del diputat provincial Javier Sendra; el gerent de l’empresa Urbaser, Miquel Celda; el regidor de Neteja d’Elx, Héctor Díez; i representants dels municipis que formen part del consorci.

“En primer lloc, aquesta és una obra molt important per a la ciutat d’Elx. Som el 70% d’aquest consorci, no solament en termes econòmics sinó també en utilització de la planta, que fa 16 anys que està en funcionament i ha entrat en fase d’obsolescència”, va indicar l’alcalde il·licità.

“La planta necessitava ser modernitzada i amb aquesta inversió de 15 milions d’euros farem possibles diversos objectius. El primer és complir el Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana i aconseguir els objectius de rendiment i reutilització, que estan entorn del 9% i al 44%. Així mateix, un dels elements essencials a impulsar és reduir al màxim l’impacte en l’entorn. Han sigut molts anys de molèsties i ara la planta generarà les menors molèsties possibles. Els canvis que es realitzaran en el tractament es traduiran en una reducció substancial de les olors. Estem satisfets per aquest procés que comença ara, que acabarà al desembre i que permetrà que al febrer, aproximadament, entre en funcionament, una vegada que finalitze aquest procés de transformació”, va afegir Carlos González.

Per la seua banda, Javier Sendra va indicar que la reunió amb representants dels ajuntaments que formen el consorci del Baix Vinalopó obeeix a un acord de la Junta de Govern del Consorci.

El diputat provincial va manifestar que “es compleix l’adequació de la planta, la qual cosa suposa que el 44% dels residus no hi entren i que el 9% es recupere. Tot això porta unes millores i unes inversions importants, sobretot en la planta de compostatge, que serà hermètica i que sens dubte millorarà la qualitat de l’aire i l’emissió de gasos que poden perjudicar els veïns”.

El Consorci de Residus del Baix Vinalopó atén les necessitats d’Elx, Santa Pola, Crevillent, Novelda, Montfort, la Romana, l’Alguenya, el Fondó dels Frares, Asp i el Fondó de les Neus. De forma temporal, també arreplega residus de Torrevella i Bigastre.

Les actuacions que es duen a terme permeten, entre altres qüestions, una redistribució espacial i funcional de les actuals instal·lacions simultaniejant la remodelació amb el funcionament de la planta; crear nous focus de descàrrega per a augmentar la capacitat i permetre una compartimentació o distribució espacial que possibilite la recepció dels diferents tipus de residus; ampliació de les línies de tractament per a evitar aturs en cas d’avaries permetent un millor manteniment de les instal·lacions; i gestionar la fracció orgànica procedent de la recollida selectiva, a través del cinqué contenidor, que es tractarà en una nau tancada que elimine les males olors.

Compartir: