La presència de morrut en el Palmerar Històric cau un 41 % en l’últim any

La presència de morrut en el Palmerar Històric cau un 41 % en l’últim any

El regidor de Palmerar, Antonio García, destaca que l’estratègia contra la plaga està donant resultats com ho prova la reducció en un 68% en les palmeres talades, tant públiques com privades, en el conjunt del municipi

 

El regidor de Palmerar, Antonio García, ha oferit les últimes dades de la lluita contra el morrut roig. Unes dades oferides per la Generalitat i que tornen a posar en evidència que la nova estratègia per a combatre la plaga està donant els seus fruits.

Tal com ha explicat el regidor, “les deteccions de morrut roig en el Palmerar Històric il·licità han caigut un 41% en l’últim any passant dels 447 casos del 2016 als 263 registrats el 2017”.

Però l’estratègia de lluita contra la plaga no solament està donant el seu fruit en les palmeres municipals, ja que en el conjunt del terme municipal les palmeres talades (tant públiques com privades), com a conseqüència de la plaga, han passat de les 39.990, l’any 2015, a les 12.899, registrades el 2017. “Cal aclarir que en el conjunt del terme municipal il·licità el nombre d’exemplars és molt elevat ja que estem parlant de molts vivers de palmeres”, ha assenyalat García, qui ha afegit que “el nou plantejament que apliquem aquesta legislatura per a salvar palmeres ha suposat que es reduïsca considerablement el nombre de palmeres talades”.

Quant a les palmeres talades per morrut en el conjunt del municipi, s’ha passat dels 52.679 exemplars destruïts l’any 2013 als 15.397 del 2017. “En els anys 2013, 2014 i 2015 la plaga va fer estralls com a conseqüència de la ineficaç lluita contra aquesta dels governs del PP, tant en la Generalitat com en l’Ajuntament, però a partir del 2015, quan entrem en el govern, s’observa com els casos de palmeres afectades i talades han anat descendint progressivament”.

Compartir: