La quarta fase del clavegueram de la Penya de les Àguiles començarà al setembre

La quarta fase del clavegueram de la Penya de les Àguiles començarà al setembre

L’alcalde sol·licita una reunió amb la Confederació del Xúquer per a impulsar la construcció del col·lector principal fins a la depuradora.
Amb la recent finalització de les obres de la tercera fase la inversió global realitzada fins ara en la pedania ronda els 2,5 milions d’euros

La construcció de la quarta fase del clavegueram de la Penya de les Àguiles començarà al setembre i les obres seran adjudicades en el pròxim consell d’administració d’Aigues d’Elx, segons han informat fonts de l’empresa mixta.

Aquesta fase té un pressupost de més de 600.000 euros i un termini d’execució de quatre mesos. La longitud del tram, que s’executa en el camí del Tio Pau, és d’un quilòmetre i mig, aproximadament, i afecta a 53 habitatges.

Com va passar en els anteriors trams, aquestes obres comporten la millora de serveis, com escomeses d’aigua i asfaltat en la zona on s’executen els treballs.

El projecte d’execució del clavegueram d’aquesta pedania il·licitana consta de set fases. Les obres del tercer tram, en el camí d’Ernest i Cast, han acabat recentment i, fins hui, s’ha realitzat una inversió conjunta d’uns 2,5 milions d’euros.

L’execució d’aquesta tercera fase ha durat uns quatre mesos i el pressupost ha superat els 730.000 euros. La longitud del col·lector quasi aconsegueix els dos quilòmetres i el nombre d’habitatges afectats ascendeix a 87.

El cost total de les obres del clavegueram s’aproxima als 12 milions d’euros, dels quals una mica més de sis milions corresponen al col·lector principal. La longitud total de la xarxa de col·lectors s’aproxima als 27 quilòmetres i el nombre d’habitatges beneficiats arriba a les 768.

L’alcalde d’Elx, Carlos González, sol·licitarà una reunió amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a executar el col·lector principal, un element fonamental del projecte, que portarà les aigües fins a la depuradora d’Algorós. Aquest col·lector primari tindrà una longitud de més de 14 quilòmetres, un pressupost que supera els sis milions d’euros i un termini d’execució aproximat d’un any.

Per part seua, el regidor d’Aigües, Antonio García, ha destacat el servei que prestaran aquestes canalitzacions així com la seua aportació a la conservació del medi ambient i les millores que comporten en el conjunt de la pedania.

Compartir: