L’Ajuntament mobilitza 3,5 milions d’euros per a contractar durant un any 143 aturats menors de 30 anys

L’Ajuntament mobilitza 3,5 milions d’euros per a contractar durant un any 143 aturats menors de 30 anys

Els programes Avalem Joves Plus i T’Avalem Elx II compten amb fons municipals i de la Generalitat Valenciana

Les persones interessades a accedir als llocs han d’estar inscrits en el SERVEF i en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil

L’alcalde destaca que en aquesta legislatura, amb el suport del Consell, ja han invertit 11 milions a ajudar joves a trobar treball

 

L’Ajuntament d’Elx mobilitzarà uns 3,5 milions d’euros de fons municipals i de la Generalitat Valenciana per a contractar a 143 joves en situació d’atur durant 12 mesos en el marc dels programes Avalem Joves Plus i T’Avalem Elx II, segons han explicat l’alcalde de la ciutat, Carlos González, i el regidor de Promoció Econòmica, Héctor Díez.

L’alcalde ha informat que “ha sigut aprovada una subvenció d’1.879.000 euros dins del programa Avalem Joves Plus, al qual es destinen un poc més de 2.779.000 euros, ja que compta també amb una aportació municipal d’uns 900.000 euros. Aquests diners són per a contractar 113 joves en situació d’atur d’entre 16 i 30 anys”.

“Es tracta d’una contractació a jornada completa, amb salari de funcionari, durant un període de 12 mesos que començarà després de la selecció, abans del mes d’agost. Aquesta contractació s’emmarca en un programa dins del Sistema Nacional de Garantia Juvenil destinat a la contractació de persones joves per part d’entitats locals, que va ser presentat recentment pel president de la Generalitat i que compta amb un pressupost de més de 100 milions d’euros per a donar treball a uns 5.400 joves sense ocupació”, va assenyalar González.

Formació i ocupació

D’altra banda, s’ha aprovat el segon taller d’ocupació per a joves, T’Avalem Elx II, l’objecte de la qual és “l’adequació i millora del vessant oest del Vinalopó, en el tram comprés entre el pont de Santa Teresa i la passarel·la d’Albarranch, a més de la modernització d’infraestructures de telecomunicacions en places i edificis municipals públics”, va explicar l’alcalde.

“Aquest programa té un valor total de 689.000 euros, dels quals la subvenció de la Generalitat ascendeix a 599.000 euros i l’aportació municipal a 90.000. Començarà abans que finalitze juny, té una durada de 12 mesos i permetrà contractar 30 treballadors/es amb un salari de 735,90 euros, l’equivalent al salari mínim interprofessional”, segons va indicar l’alcalde.

Carlos González va manifestar sobre aquestes contractacions que “l’Ajuntament mobilitza enguany, el 2018, uns 3,5 milions d’euros destinats a la contractació de 143 joves en situació d’atur menors de 30 anys, una iniciativa que enllaça directament amb un dels objectius de l’equip de govern, afavorir la creació d’ocupació entre els col·lectius que tenen majors dificultats per a accedir al mercat de treball, que són els majors de 45 anys, les dones i els joves menors de 30 anys. Aquesta actuació es concentra en els menors de 30 anys. Això representa contacte amb el món laboral i l’adquisició d’experiència”.

“Aquesta legislatura, amb suport del Govern valencià, que entre les seues prioritats té la contractació d’aquests col·lectius, ha permés que des del govern municipal hàgem pogut desenvolupar polítiques en aquesta línia i portem invertits 11 milions d’euros a donar oportunitats per a accedir al mercat de treball a col·lectius que tenen problemes”, va concloure González.

Requisits i llocs de treball

Les persones aspirants a participar en el programa Avalem Joves Plus han de ser aturats/des inscrits en el SERVEF i en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, d’entre 16 i 30 anys. Han d’acudir a la seua oficina d’ocupació i sol·licitar la participació en aquest programa. Els oficis i especialitats són els següents:

63 ajudants/es (jardineria, neteja, pintura, muntatge…) per a diferents departaments.
Un/a oficial/a de soldadura per a l’àrea de via pública.
Un/a llicenciat/da o graduat/da en Belles Arts (disseny gràfic), un/a educador/a social, un/a llicenciat/da o graduat/da en Periodisme i un/a traductor/a de valencià per a l’àrea de Participació i Comunicació.
Un/a biòleg/òloga i un/a agent d’ocupació i desenvolupament local per a l’àrea de Medi Ambient.
Un/a veterinari/ària per a l’àrea de Sanitat.
Tres llicenciats/des en Dret.
Dos tècnics/ques mitjans/es d’Informàtica.
Onze administratius/ves.
Dos TIS, un/a sociòleg/òloga, un/a psicòleg/òloga i dos infermers/es per a l’àrea de Majors i Benestar Social.
Deu tècnics especialistes en Educació infantil i set TIS per a Educació.
Dos mestres per al programa EPA.
Un/a psicòleg/òloga i un/a graduat/da en ADE per a Promoció Econòmica.

Pel que fa al programa T’Avalem Elx II les persones aspirants també han de ser aturats/des menors de 30 anys, inscrits/es en les oficines del SERVEF i en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil. El programa començarà el pròxim 27 de juny i conclourà el 26 de juny de 2019.

Compartir: