L’ampliació dels col·legis Garrofers, la Gàl·lia i La Vallverda, primers projectes autoritzats per Conselleria en el Pla Edificant

L’ampliació dels col·legis Garrofers, la Gàl·lia i La Vallverda, primers projectes autoritzats per Conselleria en el Pla Edificant

La regidora d’Educació, Patrícia Macià, anuncia que en els pròxims dies s’entregaran tres projectes més per a accelerar al màxim la licitació d’aquestes obres

 

La regidora d’Educació, Patrícia Macià, ha anunciat que la Conselleria d’Educació ja ha donat llum verda als tres primers projectes, dels deu presentats per l’Ajuntament, en el Pla Edificant de la Generalitat.

“El 18 de desembre de 2017 els grups municipals aprovem per unanimitat la nostra adhesió al programa Edificant de la conselleria d’Educació per a dur a terme infraestructures educatives en el municipi”, ha explicat Macià qui ha afegit que “es tracta d’un programa burocràticament bastant tediós a l’hora de presentar papers, però ja podem dir que tres dels deu projectes estan en marxa. Es tracta de tres projectes per a la creació d’aules d’infantil en els col·legis de la Vallverda, Garrofers i la Gàl·lia”.

La regidora ha aclarit que la seua regidoria juntament amb la d’Urbanisme porta temps treballant en la memòria valorada de deu projectes: ampliació del col·legi de la Baia, l’ampliació de tres aules d’infantil en els col·legis de la Gàl·lia, els Garrofers i la Vallverda, la construcció del col·legi d’educació especial Verge de la Llum, la construcció del col·legi 37, ampliació de dues aules en l’IES Montserrat Roig, un menjador per al col·legi Jaume Balmes, un gimnàs per al col·legi López Orozco i la reparació de coberta del saló d’actes i menjador en el col·legi el Palmerar.

“D’aquests deu projectes, la conselleria ha decidit quedar-se per a construir-los ells l’ampliació del col·legi de la Paz i l’IES 11. En la resta ens cedeix les competències perquè l’Ajuntament tramite la seua construcció encara que és l’administració autonòmica qui assumeix els costos”, ha assenyalat la regidora qui ha afegit que “una vegada presentades les memòries valorades dels nostres projectes, hem elevat a la plataforma Edificant tres projectes rebent l’aprovació de totes elles per part de la conselleria. Es tracta dels projectes per a la creació d’aules d’infantil en la Vallverda (347.000 euros), en la Gàl·lia (382.000 euros ) i en els Garrofers (382.000 euros).

Està previst que es publique el 18 de maig, en la Plataforma Edificant, altres tres projectes (gimnàs del López Orozco, menjador del Jaume Balmes i el projecte rectificat de l’ampliació del col·legi de la Baia) amb la idea que la conselleria els autoritze i convocar un ple extraordinari al juny per a començar amb la licitació com més prompte millor.

Compartir: